Γερμανία: Οι αστυνομικοί “πέταξαν” τα παντελόνια για να διαμαρτυρηθούν

Διαβάζεται σε 2'
Στιγμιότυπο από το βίντεο της αστυνομίας
Στιγμιότυπο από το βίντεο της αστυνομίας youtube/DPolG

Ένα ασυνήθιστο βίντεο δημιούργησε γερμανικό συνδικάτο αστυνομικών, με στόχο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις ελλείψεις στολών.

Απογοητευμένοι από την αναμονή τους εδώ και καιρό για στολές που δεν υπάρχουν σε απόθεμα, οι αστυνομικοί στο νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας προσπάθησαν να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε σε YouTube και Instagram από το κρατιδιακό τμήμα της Γερμανικής Ένωσης Αστυνομικών (DPolG), δύο αστυνομικοί που κάθονται σε ένα περιπολικό ρωτούν ο ένας τον άλλον: “Πόσο καιρό περιμένετε;” απαντώντας τέσσερις και έξι μήνες αντίστοιχα, πριν βγουν από την BMW τους για να αποκαλυφθεί ότι είναι χωρίς… παντελόνι.

Ο Jürgen Köhnlein, πρόεδρος της βαυαρικής DPolG, σύμφωνα με την DW, υποστηρίζει ότι αυτό που μοιάζει με κακό πρωταπριλιάτικο αστείο δεν θα έπρεπε να προκαλεί γέλιο, εξισώνοντας στη συνέχεια τη χρόνια έλλειψη στολών με την έλλειψη σεβασμού προς τους αστυνομικούς.

 

 

“Η αστυνομία της Βαυαρίας “ξεγυμνώνεται” και θα μπορούσε κυριολεκτικά να μείνει όρθια χωρίς παντελόνι”, λέει ο Köhlein, ο οποίος, όπως αναφέρει, οι χρόνοι αναμονής για 21 διαφορετικά είδη που αποτελούν τη στολή τους – όπως καπέλα, σακάκια και παντελόνια – μπορεί να διαρκέσει μήνες, αν αυτά είναι διαθέσιμα.

Το συνδικάτο καλεί το κρατικό υπουργείο Εσωτερικών να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει πρόσθετο κόστος, σημειώνοντας ότι: “Από το 2020, δεν μιλάμε σχεδόν καθόλου για ελλείψεις στην ποιότητα των στολών, αλλά μάλλον για έλλειψη στη διαθεσιμότητα των στολών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα