Γερμανία: Οκτώμισι χρόνια κάθειρξη στον Αφγανό που σκότωσε πέρυσι την 15χρονη πρώην φίλη του

Γερμανία: Οκτώμισι χρόνια κάθειρξη στον Αφγανό που σκότωσε πέρυσι την 15χρονη πρώην φίλη του
Βαν της γερμανικής αστυνομίας, Αρχείο AP

Ο νεαρός ο οποίος έφτασε στην Γερμανία τον Απρίλιο του 2016 είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και πριν από την δολοφονία της κοπέλας, όταν επιτέθηκε και τραυμάτισε συμμαθητή της - Τι είχαν καταγγείλει οι γονείς της άτυχης 15χρονης.

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών επιβλήθηκε στον αιτούντα άσυλο από το Αφγανιστάν Αμπντούλ Ντ., ο οποίος στις 27 Δεκεμβρίου του 2017 σκότωσε με μαχαίρι την 15χρονη γερμανίδα πρώην φίλη του Μία, στην πόλη Καντέλ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ο δράστης, ο οποίος έφτασε στην Γερμανία τον Απρίλιο του 2016, είχε δηλώσει ως ημερομηνία γέννησης την 1η Ιανουαρίου 2002, ωστόσο οι ειδικοί που όρισε το δικαστήριο αποφάνθηκαν ότι ο Αμπντούλ Ντ. όταν διέπραξε το έγκλημα ήταν περίπου 20 ετών και σίγουρα άνω των 17,5 ετών.

Ο νεαρός Αφγανός, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και πριν από την δολοφονία της Μία, όταν επιτέθηκε και τραυμάτισε συμμαθητή της. Οι γονείς της 15χρονης, έντεκα ημέρες πριν από την δολοφονία, είχαν μάλιστα καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο Αμπντούλ Ντ. παρακολουθούσε και απειλούσε την κόρη τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα