Γερμανία: Το πρώτο σχόλιο του Όλαφ Σολτς μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 1'
Όλαφ Σολτς
German Chancellor Olaf Scholz speaks during a joint press conference with The Chairman of the Presidency of Bosnia and Herzegovina, Denis Becirovic, in the chancellory in Berlin, Tuesday, May 7, 2024. () 2024 Ebrahim Noroozi/AP Photo

“Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα”, σχολίασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς για τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα”, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς του εταίρους, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Προανήγγειλε επίσης θα ανακοινώσει εντός Ιουνίου την απόφασή του σχετικά με το αν θα στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την παραμονή της στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το σημείο αναφοράς της δουλειάς μας θα πρέπει τώρα να είναι η βελτίωση του κλίματος μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές», δήλωσε ο κ. Σολτς και παραδέχθηκε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα».

Ο καγκελάριος εστίασε ιδιαίτερα στις ψήφους υπέρ ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων, τόσο στην Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. «Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε και καθήκον μας είναι να προσπαθούμε πάντα να το περιορίζουμε». “Υπάρχει όμως στην Ευρώπη σαφής πλειοψηφία για τα κόμματα που είναι σταθερά προσηλωμένα στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα