Γιατί η ελληνική ομογένεια φλερτάρει με τον Τραμπ

default image

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Γιώργος Γεωργόπουλος που ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας-μηχανικός για πάνω από 35 χρόνια στην Νέα Υόρκη πιστεύει πως η νικήτρια στη μάχη για την προεδρία θα είναι η Χίλαρι Κλίντον. Ωστόσο θεωρεί ότι η ελληνική ομογένεια βλέπει θετικά τον Ντ. Τραμπ (Pics)

Αποστολή στη Ν. Υόρκη: Δέσποινα Συριοπούλου

Τη Χίλαρι Κλίντον βλέπει ως νικήτρια στις αμερικανικές εκλογές και επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ο Γιώργος Γεωργόπουλος, Έλληνας που ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας-μηχανικός για πάνω από 35 χρόνια στην Νέα Υόρκη.

Με μεγάλη θητεία στα κοινά και έχοντας διατελέσει πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, την εποχή που ο οργανισμός είχε δυναμική παρουσία στα τεκταινόμενα του Ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης –σε αντίθεση με τη σημερινή κατάσταση (του οργανισμού) που έχει χάσει κάθε ικμάδα κύρους και αξιοπιστίας-, ο κ. Γεωργόπουλος εκτιμά ότι η Ομογένεια κλίνει προς τον Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως λόγω των μέτρων που έχει εξαγγείλει για τους παράνομους μετανάστες, κάτι που όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργόπουλος αποτελεί «καρκίνωμα για τις Ηνωμένες πολιτείες».

 

Βέβαια, σ’ αυτούς τους παράνομους μετανάστες εντάσσονται και Έλληνες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Ο κ. Γεωργόπουλος θεωρεί ότι η λήψη μέτρων για την λαθρομετανάστευση που θέλει να πάρει ο Τραμπ, αφορούν στην αντιμετώπιση των εκατομμυρίων ανθρώπων που έρχονται από το Μεξικό, με μέτρα ωστόσο –βάσει του προγράμματος του μεγιστάνα υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων- που δεν θα πλήξουν την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών (δεδομένου ότι οι μεξικάνοι παρέχουν χαμηλό εργατικό κόστος).

Παράλληλα, με τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπιστεί και η εγκληματικότητα που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει ν’ ανεβαίνει ξανά στην Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Γεωργόπουλος θεωρεί τον Τραμπ τεχνοκράτη, επιτυχημένο επιχειρηματία και συμμερίζεται την άποψη όσων υποστηρίζουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται έναν επιχειρηματία για τη διακυβέρνησή τους.

Όσο για την Χίλαρι Κλίντον, αν και στη Νέα Υόρκη κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί, ο κ. Γεωργόπουλος λέει ότι δεν έχει πείσει το ελληνικό στοιχείο.

Στην τελευταία ερώτηση για το ποιος από τους δυο μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα στα εθνικά της θέματα, ο Γιώργος Γεωργόπουλος είναι κατηγορητικός: «κανένας από τους δυο. Ο μεν Τραμπ θα ασχοληθεί με τα του οίκου του, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Χίλαρι Κλίντον δεν της έχουμε εμπιστοσύνη», τονίζοντας ότι «για να υπάρχουν αποτελέσματα στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ομογένειας και γενέτειρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα