Γιατί η Guinness απέσυρε χορηγία από παρέλαση για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου

Γιατί η Guinness απέσυρε χορηγία από παρέλαση για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου

Για ποιον λόγο αποσύρει την υποστήριξή της από τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου η Guinness

Μία ακόμα παγκοσμίου φήμης ζυθοποιία απέσυρε την υποστήριξή της από παρέλαση για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου εξαιτίας της απαγόρευσης συμμετοχής ομοφυλόφιλων ομάδων.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το cnn , ανακοίνωσε την απόσυρση της χορηγίας της από την παρέλαση της Νέας Υόρκης, που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα, την Κυριακή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Stonewall Inn, icon των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, απειλούσε πως θα σταματήσει να πουλάει Guinness μπίρες εάν η εταιρεία υποστήριζε την παρέλαση.

Ομάδες μάλιστα LGBT και GLAAD είχαν προγραμματίσει αντί - Guinness εκδήλωση για τη Δευτέρα.

"Ήμασταν αισιόδοξοι πως η πολιτική του αποκλεισμού θα είχε αντιστραφεί για τη φετινή παρέλαση. Από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η Guinness απέσυρε τη συμμετοχή της", αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι διοργανωτές της παρέλασης δεν έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε κάποια δήλωση.

Η ανακοίνωση της Guinness έρχεται ημέρες μετά την απόσυρση από την παρέλαση της Νέας Υόρκης της μεγάλης αντιπάλου της Heineken αλλά και της Sam Adams από την παρέλαση της Βοστόνης για τον ίδιο λόγο.

Οι δύο παρελάσεις έχουν πολιτικές που απαγορεύουν την εκδήλωση του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, μη επιτρέποντας σε διαδηλωτές να κρατούν ή να φορούν μπλουζάκια που να τους αυτοπροσδιορίζουν ως LGBT (lesbian, gay, bisexual και transgender).

"Η Guinness έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς τους πελάτες και τους υπαλλήλους της. Δεν θα έπρεπε ποτέ να γιορτάζονται οι διακρίσεις", υπογράμμισε η πρόεδρος της GLAAD Sarah Kate Ellis.

Στο ίδιο μήκος κύματος και εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης που συνεχάρη τις τρεις εταιρείες μπίρας για την απόφασή τους.

"Θέλω να συγχαρώ την Guinness, τη Sam Adams και τη Heineken για την απόφασή τους να στηρίξουν τη LGBT κοινότητα που θα έπρεπε να μπορούν να παρελάσουν ανοιχτά και υπερήφανα στην παρέλαση για τη γιορτή του Αγίου Πατρικίου" ανέφερε χαρακτηριστικά η Melissa Mark - Viverito.

SHARE:

24Media Network