Γιατί υπάρχουν δύο Πύργοι του Άιφελ αυτή τη στιγμή στο Παρίσι;

Γιατί υπάρχουν δύο Πύργοι του Άιφελ αυτή τη στιγμή στο Παρίσι;
Magali Cohen/Hans Lucas/AFP

Όχι ένας αλλά δύο Πύργοι του Άιφελ βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως στο Παρίσι. Η σύλληψη του δημιουργού που μάς έκανε να τα βλέπουμε διπλά.

Όχι, τα μάτια σας δεν κάνουν πουλάκια ούτε βλέπετε διπλά.

Αν βρίσκεστε ήδη στο Παρίσι ή σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη γαλλική πρωτεύουσα μέσα στις επόμενες ημέρες και βρεθείτε στο Πεδίον του Άρεως (Champ de Mars) δεν θα δείτε έναν Πύργο του Άιφελ αλλά δύο!

Μία ρέπλικα ύψους κάτι παραπάνω από 31 μέτρα και βάρους 32 τόνων, το οποίο ονομάζεται “Eiffela”, βρίσκεται μπροστά από το εμβληματικό αξιοθέατο του Παρισιού και φαίνεται εξίσου αληθινό με το πρωτότυπο. Ο μικρότερος πύργος δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Philippe Maindron και είναι μόλις το ένα δέκατο του μεγέθους του πρωτοτύπου.

“Είμαι δημιουργός περίεργων γεγονότων. Και ονειρεύτηκα ότι ο Πύργος του Άιφελ έχει ένα μωρό“, είπε ο καλλιτέχνης στο Reuters.

Η μεταλλική κατασκευή η οποία τοποθετήθηκε στο Champ de Mars την Πρωταπριλιά, αποτελείται από 3.900 μεγάλα κομμάτια και 9.000 μικρότερα μεταλλικά κομμάτια. “Γι’ αυτό οπτικά, είναι παραπλανητικό, γιατί ανάλογα με τη γωνία που το βλέπουμε, έχουμε την εντύπωση ότι βλέπουμε δύο Πύργους του Άιφελ ή έναν μικρό και έναν μεγάλο Πύργο του Άιφελ ή ότι το μωρό μπορεί να φαίνεται τόσο μεγάλο όσο η μαμά. Και αυτό είναι που είναι αστείο, αυτή η ιδέα της προοπτικής που έχουμε στον χώρο, σε 3D”, είπε ο Maindron.

Για να γίνει μάλιστα ακόμα πιο διασκεδαστικό, ο ήχος ενός μωρού που κλαίει εκπέμπεται από την Αιφέλα κάθε δέκα λεπτά.

“Έχουμε δύο Πύργους του Άιφελ στην τιμή του ενός”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία Γαλλίδα πολίτης που επισκέφθηκε το πάρκο για να δει από κοντά τους δύο πύργους.

Όσο για το πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία της Αιφέλα, ο Maindron ανέφερε πως “πριν από επτά χρόνια είχα την ιδέα να χτίσω τον Πύργο του Άιφελ σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια στιγμή ελαφρότητας, ηρεμίας. Στο τρέχον οικονομικό κλίμα, νομίζω ότι το χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να δημιουργήσουμε ευτυχία και ειρήνη. δημιουργήστε δεσμούς”.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό υποδέχθηκε το… μωρό Άιφελ με ένα χιουμοριστικό tweet, γράφοντας: “Ένα παγκόσμιο σύμβολο, ο Πύργος του Άιφελ έσβησε χθες τα 134 κεριά του με πολύ καλή παρέα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Parisian”, το αντίγραφο του πύργου θα εκτίθεται στο Πεδίον του Άρεως μέχρι τις 10 Απριλίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα