Το Γιαβούζ εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ - Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Το Γιαβούζ εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ - Προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
TWITTER

Με νέα ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ενημερώνει ότι το Γιαβούζ έφτασε στον στόχο του "Μόρφου 1".

Ένα από τα τουρκικά πλοία ερευνών για πετρέλαιο και αέριο στην ανατολική Μεσόγειο θα αρχίσει σύντομα γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως στέλνει το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στα ύδατα ανατολικά της νότιας Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ήδη δώσει δικαιώματα έρευνας για υδρογονάνθρακες σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες.

«Το πλωτό γεωτρύπανό μας Yavuz έφθασε στην τοποθεσία Guzelyurt-1. Το πλοίο μας ... θα αρχίσει τις γεωτρήσεις το συντομότερο δυνατόν αφού ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες του», έγραψε ο Ντονμέζ στο Twitter.

Η θέση του πλοίου παραμένει η ίδια με την Παρασκευή, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Revinitiv Eikon που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων. Το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το Φατίχ, βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Κύπρου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΑΟΖ, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύπρος: Γεώτρηση στο "οικόπεδο 7" ξεκινά η Τουρκία

Την τουρκική προκλητικότητα έθεσε στον Πομπέο ο Μητσοτάκης 

Μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών για την τουρκική προκλητικότητα

SHARE:

24Media Network