Γιούνκερ: Πρωταρχικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη η πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Πρωταρχικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη η πυρηνική συμφωνία του Ιράν, σύμφωνα με τον Γιούνκερ
Πρωταρχικής σημασίας για την παγκόσμια ειρήνη η πυρηνική συμφωνία του Ιράν, σύμφωνα με τον Γιούνκερ AP

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες είχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τη βούληση της ΕΕ να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

“Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συμφωνία που με άλλους εταίρους έχουμε πετύχει με το Ιράν. Δε θέλουμε να καταστραφεί γιατί είναι πρωταρχικής σημασίας για την ειρήνη στην περιοχή και την ειρήνη στον υπόλοιπο κόσμο”, είπε ο πρόεδρος Γιούνκερ.

Από την πλευρά του ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ και ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας ότι υποστηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες αυτές.

Εξάλλου, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι πρότεινε στον Α. Γκουτέρες να διορίσει έναν ειδικό αντιπρόσωπο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, μετά τα τελευταία γεγονότα που δημιουργούν ανησυχία στην Ευρώπη και εκτός.

Τέλος, ο Α. Γκουτέρες έκανε λόγο για επιστροφή του “ψυχρού πολέμου” με "μία διαφορά". “Σήμερα δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί διαλόγου και επαφής που διασφάλιζαν στο παρελθόν ότι η κατάσταση δε θα φύγει εκτός ελέγχου”, τόνισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναφέρθηκε σε “συγκρούσεις” που πολλαπλασιάζονται όλο και περισσότερο και είναι “αλληλένδετες” μεταξύ τους και με μια παγκόσμια “απειλή τρομοκρατίας”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Γιούνκερ, Ιράν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Πρέπει να παραμείνουμε στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Μογκερίνι: "Πρακτική λύση" για να διασωθεί η συμφωνία με το Ιράν αναζητά η ΕΕ

Πούτιν - Μακρόν συζήτησαν την αποχώρηση ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Ιράν

ADVERTISING

SHARE: