Γιούνκερ: Τραγωδία η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες
Ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες AP

"Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία" είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά την άφιξή του στην σύνοδο κορυφής, στην οποία αναμένεται να εγκριθεί το Brexit.

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "μια τραγωδία", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά την άφιξή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία αναμένεται να εγκριθεί η συμφωνία διαζυγίου του Λονδίνου και της ΕΕ.

"Είναι μια θλιβερή μέρα, όταν βλέπω μια χώρα όπως η Βρετανία, αλλά θα έκανα την ίδια παρατήρηση με όλες τις άλλες χώρες, να εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι μια στιγμή χαράς ούτε γιορτής, είναι μια θλιβερή στιγμή, μια τραγωδία".

Αυτή η συμφωνία είναι όσο καλύτερη γίνεται, τόνισε ο Γιούνκερ ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το βρετανικό Κοινοβούλιο θα την επικυρώσει. «Εγώ θα ψήφιζα ναι, γιατί αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία. Είμαι λυπημένος που βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο να φεύγει, γιατί δεν είναι αμελητέα χώρα για την ΕΕ. Είναι μια στιγμή βαθιάς λύπης. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είναι ένα ομαλό διαζύγιο. Αλλά δεν υπάρχουν ομαλά διαζύγια», είπε ο Γιούνκερ.

«Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία και η ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξει τις θεμελιώδεις θέσεις της. Πιστεύω ότι το βρετανικό κοινοβούλιο, επειδή είναι σοφό, θα επικυρώσει αυτή τη συμφωνία», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Γιούνκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεγάλη Βρετανία, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαρνιέ για Brexit: Τώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Brexit: Εκτός συμφωνίας το Γιβραλτάρ - Αίρει την απειλή για βέτο η Ισπανία

Συμφώνησαν Βρετανία - Ισπανία για Γιβραλτάρ: Ανοίγει ο δρόμος για τη Σύνοδο του Brexit

SHARE: