Γκάμπριελ: 'Ναι' στο μεγάλο συνασπισμό για να λειτουργήσει η Γερμανία

German Foreign Minister Sigmar Gabriel briefs the media after a meeting with his Polish counterpart Jacek Czaputowicz at the foreign ministry in Berlin, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Foreign Minister Sigmar Gabriel briefs the media after a meeting with his Polish counterpart Jacek Czaputowicz at the foreign ministry in Berlin, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επανέλαβε τη σημασία της συνεργασίας με τη Γαλλία, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του προέδρου Τραμπ

«Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι με μια αδύναμη Ευρώπη χάνουμε τον αγώνα για τις αξίες και την επιρροή μας. Γι αυτό τάσσομαι υπέρ της μεταρρύθμισης και της προώθησης της Ευρώπης», είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ , υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην Handelsblatt.

Η μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί κεντρικό θέμα μιας δυνητικής κυβέρνησης μεγάλου συνασπσιμού και ο κ. Γκάμπριελ, με αφορμή την συμπλήρωση ένος έτους προεδρίας Τραμπ, εξήγησε την προτίμησή του στο «Ναι» λίγο πριν το έκτακτο συνέδριο του κόμματός του για την ψήφιση ή μη της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκρατες προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού: «Υπενθυμίζω στους συντρόφους μου την τεταμένη διεθνή κατάσταση: Οι ΗΠΑ απομακρύνονται συνεχώς από την διεθνή συνεργασία και οι πολυμερείς συνεργασίες ηχούν παράδοξες. Οι απαιτήσεις των καιρών, λόγω του "Πρώτα-η-Αμερική" προέδρου, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με μια ικανή να λειτουργήσει Γερμανία σε συνεργασία με την Γαλλία. Εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε (την Ευρώπη) θα πρέπει να καθορίσουμε τα συμφέροντά μας σαφέστερα και να τα υποστηρίξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Απλούστατα δεν επιθυμώ να είναι η Ευρώπη μόνο ένα μικρό ψάρι σε μια θάλασσα γεμάτη καρχαρίες», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

ADVERTISING

Φωτό: AP Photo/Markus Schreiber

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γκάμπριελ: Ο Μακρόν αποτελεί 'ιστορική ευκαιρία' για την Ευρώπη

Εντείνεται η φημολογία για τη διαδοχή της Μέρκελ

SHARE:

24Media Network