Γλυπτά Παρθενώνα: Εικόνες εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο – Τι απαντά η διοίκηση

Γλυπτά Παρθενώνα: Εικόνες εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο – Τι απαντά η διοίκηση
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο AFP

Η απάντηση του Βρετανικού Μουσείου για τις συνθήκες που επικρατούν στην αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Απάντηση στο αίτημα της ΕΡΤ μετά τις καταγγελίες για τις συνθήκες έκθεσης των γλυπτών του Παρθενώνα που είδαν το φως της δημοσιότητας, έδωσε τελικά το Βρετανικό Μουσείο.

Το Βρετανικό Μουσείο, σε ανακοίνωσή του εξηγεί για ποιο λόγο οι αίθουσες με τα ελληνικά εκθέματα παραμένουν κλειστές, μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας The Art Newspaper το οποίο έκανε λόγο για εικόνες εγκατάλειψης στην εν λόγω αίθουσα που φυλάσσονται τα γλυπτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον χώρο όπου εκτίθενται τα γλυπτά υπήρχε νερό στην οροφή, ενώ παράλληλα το φως της δημοσιότητας είδαν και φωτογραφίες μέσα από το Βρετανικό μουσείο με έναν ανεμιστήρα μπροστά από τα γλυπτά.

Η ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου

“Οι αίθουσες 13 έως 18 στο ισόγειο του Βρετανικού Μουσείου έχουν αφαιρεθεί προσωρινά από τη δημόσια πρόσβαση. Το Μουσείο έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα εργασίας σε αυτές τις γκαλερί και ο προγραμματισμός αυτής της εργασίας καθυστέρησε λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας στο πρόγραμμα του Μουσείου.

Περαιτέρω εργασίες και έρευνες πραγματοποιήθηκαν φέτος το καλοκαίρι και αυτές οι γκαλερί είναι προς το παρόν κλειστές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών μας και η συλλογή ενώ πραγματοποιούνται αυτές οι έρευνες.

Αυτά τα βασικά έργα αποτελούν μέρος ενός προγράμματος συντήρησης κτιρίων, το οποίο θα βοηθήσει να γίνουν μελλοντικά έργα στο κτίριο του Μουσείου. Παράλληλα με αυτές τις βασικές επισκευές, αναπτύσσουμε ένα στρατηγικό masterplan για να μεταμορφώσουμε το Μουσείο στο μέλλον. Θα περιλαμβάνει την ενεργή ανακαίνιση των ιστορικών κτιρίων και της περιουσίας μας, τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών μας και την ανάληψη μιας φιλόδοξης επανάληψης της συλλογής στα επόμενα χρόνια.

Το Μουσείο είναι ένα ιστορικό και διατηρητέο κτίριο και υπάρχουν συνεχείς αξιολογήσεις υποδομής σε ολόκληρο τον χώρο. Έχουμε μια ομάδα ειδικών που κάνουν τακτικούς ελέγχους σε όλο το Μουσείο για να παρακολουθούν και να διασφαλίζουν την κατάλληλη διαχείριση των κινδύνων για τη συλλογή. Η φροντίδα της συλλογής και η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητά μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα