Πρωτοχρονιά 2022: Η Google καλωσορίζει το νέο έτος με ένα εορταστικό doodle

Το πρώτο google doodle του 2022
Το πρώτο google doodle του 2022 GOOGLE

Σε άκρως εορταστικό κλίμα η Google, η οποία αφιερώνει ένα ειδικό doodle στην πρώτη ημέρα του 2022.

Με μια εορταστική καραμέλα μέσα από την οποία "βγαίνει" το 2022 καλωσορίζει η Google το νέο έτος και την Πρωτοχρονιά. Το σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στην πρώτη μέρα του νέου χρόνου και μόλις ο χρήστης κάνει "κλικ" πάνω στην οθόνη, δεκάδες κομφετί πετάγονται από παντού.

Στη χώρα μας η Πρωτοχρονιά είναι μία από τις πιο σημαντικές γιορτές για τους Έλληνες και αρχίζει με τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα (Αγίου Βασιλείου) - (Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος…) που ψάλλονται από παιδιά (31 Δεκεμβρίου) από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Τα παιδιά ρωτούν συνήθως «Να τα πούμε;» και περιμένουν την απάντηση «Να τα πείτε» τελειώνοντας με την Ευχή (Και του Χρόνου. Χρόνια Πολλά.)

Με τον ερχομό του νέου έτους γιορτάζουν: Ο Βασίλειος, η Βασιλεία, ο Βασιλικός, η Βασιλική κ.α.

Το σπάσιμο του ροδιού

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία για τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο νοικοκύρης κουβαλά μαζί του ένα ρόδι για να το «λειτουργήσει».

Κατά την επιστροφή στο σπίτι, ο νοικοκύρης πρέπει να χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας -δεν κάνει να ανοίξει ο ίδιος με το κλειδί του- και έτσι να είναι ο πρώτος που θα μπει στο σπίτι για να κάνει το καλό ποδαρικό, με το ρόδι στο χέρι. Μπαίνοντας μέσα, με το δεξί, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα, το ρίχνει δηλαδή κάτω με δύναμη για να σπάσει και να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: «με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Google, Πρωτοχρονιά
SHARE:

24Media Network