Γυναίκα έφαγε ρόδι και πέθανε από Ηπατίτιδα Α

Γυναίκα έφαγε ρόδι και πέθανε από Ηπατίτιδα Α
Γυναίκα έφαγε ρόδι και πέθανε από Ηπατίτιδα Α ASSOCIATED PRESS

Η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα- Το προϊόν έχει συνδεθεί με 24 περιπτώσεις Ηπατίτιδας Α

Μια 64χρονη γυναίκα πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Αυστραλία από Ηπατίτιδα Α, την οποία κόλλησε από ένα πακέτο κατεψυγμένων σπόρων ροδιού. Ο θάνατός της είναι μια “σπάνια και τραγική περίπτωση” δήλωσε επικεφαλής ιατρός της πολιτείας.

Τον Απρίλιο, υγειονομικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε ανάκληση κατεψυγμένων καρπών της Creative Gourmet καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει συνδεθεί με 24 περιπτώσεις Ηπατίτιδας Α.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, περίπου 2,000 κουτιά με σπόρους ροδιού από φρούτα που έχουν καλλιεργηθεί στην Αίγυπτο, έχουν πουληθεί έως τώρα. Τα ρόδια που καλλιεργήθηκαν στην Αυστραλία δεν ενέχουν παρόμοιο κίνδυνο, αναφέρουν οι υγειονομικές αρχές.

“Ο θάνατος της γυναίκας, είναι ο μόνος που συνδέεται με το συγκεκριμένο προϊόν καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνθηκαν από Ηπατίτιδα Α έχουν αναρρώσει πλήρως”, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός, Paddy Phillips.

Παρακάλεσε επίσης όλους τους ανθρώπους να ελέγξουν τα ψυγεία τους για τυχόν μολυσμένα προϊόντα. Χρειάζονται 15-50 μέρες να εμφανιστούν συμπτώματα της Ηπατίτιδας στα οποία περιλαμβάνονται η ναυτία, ο εμετός, ο πυρετός και το κιτρίνισμα του δέρματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα