H Γερμανία έτοιμη να υποδεχτεί 1.500 πρόσφυγες από ελληνικά νησιά

H Γερμανία έτοιμη να υποδεχτεί 1.500 πρόσφυγες από ελληνικά νησιά
Είσοδος μεταναστών και προσφύγων στην προσωρινή δομή της Λέσβου Eurokinissi

Το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η χώρα αναμένεται να φιλοξενήσει οικογένειες και πρόσφυγες από την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχεδιάζουν να υποδεχθούν περίπου 1.500 πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA).

Σύμφωνα με πολιτικούς που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική και τους οποίους επικαλείται το DPA, οι πρόσφυγες αυτοί θα είναι οικογένειες με παιδιά.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ προανήγγειλε τη Δευτέρα ότι η Γερμανία θα υποδεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, εκτός από τα 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφτασαν στη χώρα, τονίζοντας πως η χώρα “θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version