H 'Ζούγκλα' του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι

H 'Ζούγκλα' του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι

Ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στήνουν τις σκηνές τους στους δρόμους του Παρισιού μετά το κλείσιμο της "Ζούγκλας" του Καλαί

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά ένα τρίτο από τις αρχές της εβδομάδας όταν ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της παραγκούπολης της «Ζούγκλας» του Καλαί, επισήμαναν σήμερα αξιωματούχοι.

Κατά μήκος των πολύβουων λεωφόρων και σε ένα κανάλι στο βορειανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες σκηνές έχουν στηθεί από μετανάστες- κυρίως Αφρικανούς που υποστηρίζουν ότι είναι από το Σουδάν- οι οποίοι έχουν τοποθετήσει χαρτόκουτα στο έδαφος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο φθινοπωρινό κρύο.

H 'Ζούγκλα' του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι

Η παρουσία προσφύγων στις περιοχές αυτές δεν είναι κάτι το καινούργιο, ωστόσο αυξήθηκε σημαντικά αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Κολόμπ Μπροσέλ, αντιδήμαρχος του Παρισιού για θέματα ασφαλείας.

«Έχουμε καταγράψει μια μεγάλη αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας. Χθες, οι ομάδες μας μέτρησαν 40 έως και 50 νέες σκηνές σε διάστημα δύο ημερών» σημείωσε η αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σκηνών είναι 700 με 750.

Αυτό σημαίνει ότι 2.000- 2.500 άνθρωποι κοιμούνται στην περιοχή σε σύγκριση με περίπου 1.500 λίγες ημέρες νωρίτερα, τόνισε η ίδια.

«Δεν πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση των αριθμών αλλά καταγράφεται μια σαφής άνοδος» είπε η Μπροσέλ.

«Ορισμένοι είναι από το Καλαί, άλλοι από άλλες περιοχές».

Οι γαλλικές αρχές διέλυσαν αυτήν την εβδομάδα τη Ζούγκλα του Καλαί και περισσότεροι από 6.000 κάτοικοί του καταυλισμού ανακατανεμήθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασύλου Πασκάλ Μπρις δήλωσε από την πλευρά του ότι οι αφίξεις στο Παρίσι δεν σημαίνουν ότι υπήρξε μια μαζική μετακίνηση από τη Ζούγκλα στην πρωτεύουσα.

«Ενδεχομένως υπήρξαν μετακινήσεις στα περίχωρα (προς το Παρίσι) αλλά αυτό που είναι κρίσιμο είναι αυτοί οι 6000 άνθρωποι να προστατευτούν» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μεταξύ των σταθμών του μετρό Stalingrad και Jaures στη γαλλική πρωτεύουσα, μετανάστες που πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές στη διαχωριστική νησίδα ενός αυτοκινητόδρομου, διπλής κατεύθυνσης, διασκορπίστηκαν σήμερα το πρωί. Πολλοί κουβαλούσαν μαζί τους τις σκηνές τους ενώ η αστυνομία πραγματοποιούσε περιπολίες κατά μήκος της λεωφόρου. Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας ήλεγχαν τις ταυτότητές τους και τα αιτήματα ασύλου κι αργότερα επέτρεψαν και πάλι στους πρόσφυγες να εγκαταστήσουν τις σκηνές τους.

H 'Ζούγκλα' του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι

«Υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι εδώ» είπε ο 21χρονος Μουστάφα, από το Νταρφούρ.

Ο Αλί από το Σουδάν δήλωσε: «βλέπω περισσότερους ανθρώπους σε σύγκριση με το παρελθόν. Κόσμος ήρθε χθες και προχθές από το Καλαί».

Η αντιδήμαρχος Μπροσέλ υποστήριξε ότι είναι ευθύνη της κεντρικής διοίκησης κι όχι των τοπικών αρχών, να λάβουν μέτρα.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μεταφερθούν σε καταφύγια» τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε σήμερα ότι οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στο Παρίσι θα διαλυθούν το επόμενο διάστημα.

H 'Ζούγκλα' του Καλαί μεταφέρθηκε στο Παρίσι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρχισε η εκκένωση της 'Ζούγκλας' του Καλαί

SHARE:

24Media Network