Hedwig Kohn: 132 χρόνια από γέννηση της πρωτοπόρου φυσικού

Hedwig Kohn: 132 χρόνια από γέννηση της πρωτοπόρου φυσικού

Πήρε το διδακτορικό της το 1913, και έγινε η μία από τις πρώτες τρεις γυναίκες που δίδαξαν σε γερμανικό πανεπιστήμιο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο διωγμός από τους Ναζί και η επιστημονική παρακαταθήκη της.

Στην πρωτοπόρο φυσικό Hedwig Kohn αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle, με αφορμή τα 132 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Kohn γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1887 και έζησε μέχρι το 1964. Αφού πήρε το διδακτορικό της το 1913, η Kohn έγινε η μία από τις πρώτες τρεις γυναίκες που δίδαξαν σε γερμανικό πανεπιστήμιο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, το 1933 οι Ναζί τής απαγόρευσαν να διδάσκει, επειδή ήταν Εβραία. Έτσι, πέρασε αρκετά από τα επόμενα χρόνια της ζωής της κάνοντας έρευνες στον τομέα της μηχανικής φυσικής, μέχρι το 1940 που έφυγε στην Αμερική. Εκεί είχε τη δυνατότητα να διδάξει ξανά, στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα και το Κολέγιο Wellesley στη Μασαχουσέτη, μέχρι το 1952.

Η Kohn έκανε τουλάχιστον 20 δημοσιεύσεις, μία ευρεσιτεχνία και έγραψε εκατοντάδες κείμενα που βοήθησαν τους φοιτητές στον τομέα της ραδιομετρίας, για τη μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα