Hürriyet: Ήταν "Ερασιτέχνης" ο Άγγελος Φιλιππίδης

Συνέντευξη Τύπου προέδρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη παρουσία του υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου για την παρουσίαση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά τα σχολεία(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέντευξη Τύπου προέδρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη παρουσία του υπουργού Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλου για την παρουσίαση δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά τα σχολεία(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Από το αστυνομοκρατούμενο Πέρα, ο Αγγελος Φιλιππίδης, έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικά Μέσα, κατέλυσε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρωνιων. Ήταν άραγε ένας ερασιτέχνης;

Η επιλογή του Άγγελου Φιλιππίδη να καταφύγει στην Κωνσταντινούπολη προδίδει τον "ερασιτεχνισμό" του αναφέρει σε άρθρο της στην Hürriyet η Αριάνα Φερεντίνου

Θυμάσαι πως ήταν πριν από δέκα χρόνια το Πέρα (Μπέγιογλου); είπε ο κάμεραμαν μου.  Δεν μπορούσε κανείς να περπατήσει Μπορούσαν να σου κλέψουν το πορτοφόλι, καθώς οι «πορτοφολάδες» υπήρχαν παντού. Τα τελευταία πέντε, ειδικά και μετά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί, τα πάντα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν παντού κάμερες και αστυνομία. Είναι το τελευταίο σημείο για να πας, αν δεν θέλεις να σε συλλάβουν. Εκείνος το ήξερε;», διερωτάται η Αριάνα Φερεντίνου.

"Ήταν εμφανές ότι ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν ήταν πολύ έξυπνος. Εάν προσπαθούσε να διαφύγει από το κόκκινο ένταλμα της Ιντερπόλ, το τελευταίο μέρος που θα έπρεπε να κρυφτεί ήταν το Πέρα", συμπληρώνει.

"Και ακόμη χειρότερα, δεν θα επέλεγε τετράστερο ξενοδοχείο στην κορυφή της οδού Σιρασέλβιλερ με τις τσέπες του γεμάτες χρήματα διαφόρων χωρών, με δύο ελληνικά διαβατήρια -το ένα ληγμένο- και μία ελβετική άδεια παραμονής. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όταν έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη λίγες ημέρες πριν για να παρευρεθεί σε κάποιες συναντήσεις μέσω Ντουμπάι και είχε εισιτήριο προς την Αθήνα για τη Δευτέρα. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε ο Αγγελος Φιλιππίδης (ή ο "Έκπτωτος Αγγελος'') είχε κάποιες σχέσεις με την Τουρκία και προφανώς θα την είχε επισκεφθεί και παλαιότερα», αναφέρει η αρθρογράφος.

"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν παρακολουθούσε τι συμβαίνει στην Τουρκία. Αν το έκανε, σίγουρα το Πέρα θα ήταν μία περιοχή από την οποία θα κρατούσε αποστάσεις. Εάν εκεί βρίσκεται κάποιος που τον ψάχνουν, τότε τον πιάνουν μέσα σε λίγες ώρες. Όλα τα ξενοδοχεία έχουν μία μεγάλη βάση δεδομένων και αμέσως λαμβάνουν σήματα από την αστυνομία για τυχόν υπόπτους", σημειώνει, τονίζοντας ότι τα τουρκικά ξενοδοχεία ζητούν πάντοτε το διαβατήριο για το τσεκ ιν.

Στη συνέχεια το άρθρο της Hurriyet επισημαίνει ότι ο κ.Φιλιππίδης, μάλλον δεν είχε ιδέα για την αστυνομική καταστολή στην περιοχή του Μπέγιογλου, όπου βρίσκεται η Πλατεία Ταξίμ και το καλοκαίρι έγινε σημείο αναφοράς λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και της βίαιης καταστολής με αφορμή το πάρκο Γκεζί.

"Οι "επαφές" του στην Κωνσταντινούπολη δεν τον προειδοποίησαν να μείνει μακριά από την ακτίνα της Ταξίμ;», διερωτάται η αρθοργράφος.

"Μία ημέρα πριν από τη σύλληψή του η αστυνομία κατέστειλε μία ακόμη διαδήλωση, αυτή τη φορά γυναικών οπαδών του PKK. Οι γυναίκες απωθήθηκαν με δακρυγόνα και νερό όταν προσπάθησαν να κρεμάσουν μαύρο πανό μπροστά από το Γαλλικό Προξενείο, λίγα μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο του κ.Φιλιππίδη. Εμφανώς δεν είχε γνώση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τον "πρόδωσε το κινητό του τηλέφωνο και η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποίησε στο ξενοδοχείο...", αναφέρει.

Πηγή: Hürriyet Daily News

SHARE:

24Media Network