Η 11χρονη που έχει ζήσει όλη της τη ζωή σε ένα κελί με μια serial killer

Η 11χρονη που έχει ζήσει όλη της τη ζωή σε ένα κελί με μια serial killer

H Shirin Gul μαζί με τους συνεργούς της "παγίδευε" τα θύματα με αντάλλαγμα το σεξ και τα σκότωνε με δηλητηριασμένο κεμπάπ - Η μαρτυρία της μικρής της κόρης

Η μικρή Meena γεννήθηκε στο Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν μέσα στη φυλακή.

Στα 11 της χρόνια, ζει ακόμα στο ίδιο κελί με τη μητέρα της, τη Shirin Gul που είναι καταδικασμένη σε ισόβια serial killer. Βάσει του νόμου του Αφγανιστάν, το μικρό κορίτσι θα πρέπει να ζήσει με τη μητέρα του μέσα στη φυλακή, μέχρι να ενηλικιωθεί.

Η Meena δεν έχει βγει ούτε μια μέρα από το σωφρονιστικό ίδρυμα. Μέχρι σήμερα, δεν έχει ιδέα του τι είναι τηλεόραση, ούτε του πώς είναι ο κόσμος έξω.

Παρόλα αυτά, δεν είναι το μόνο έγκλειστο παιδί, μιας και σαν εκείνη, στην ίδια φυλακή του Τζαλαλαμπάντ, ζουν 36 παιδιά μαζί με τις μητέρες τους. Ωστόσο, κανένα άλλο παιδί δεν έχει ζήσει τόσα πολλά χρόνια μέσα στη φυλακή, καθώς οι ποινές των μητέρων των υπόλοιπων παιδιών, είναι μικρότερες.

Η φυλάκιση παιδιών με τις μητέρες τους είναι μια συνηθισμένη πρακτική στο Αφγανιστάν, ιδίως όταν δεν υπάρχει πατέρας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί της χώρας, σύμφωνα με τους NY Times, εκτιμούν πως εκατοντάδες παιδιά έχουν φυλακιστεί τα τελευταία χρόνια για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, εξ αιτίας αδικημάτων των μητέρων τους.

Αυτή την περίοδο εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα ανάδοχης οικογένειας με τη συγκατάθεση των βιολογικών γονέων, ωστόσο δεν αφορά τη φυλακή του Τζαλαλαμπάντ. Στο ίδρυμα που φιλοξενείται η Meena υπάρχει προαύλιος χώρος με δέντρα για τα παιδιά, ενώ έχει στηθεί σχολείο για τα παιδιά.

Οι Ny Times μίλησαν με την 11χρονη. "Η φυλακή είναι φυλακή, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να την κάνουν παράδεισο. Όλη μου τη ζωή είμαι εδώ. Εύχομαι να μπορούσα να βγω έξω. Ωστόσο θέλω να φύγω μαζί με τη μητέρα μου".

Πράγμα που είναι απολύτως δύσκολο μιας και η καταδικασμένη μητέρα της Meena, συνέδραμε στο να δολοφονηθούν 27 άνδρες όταν εργαζόταν ως εκδιδόμενη. Εκείνο τον καιρό, οδηγούσε πελάτες στο σπίτι τς και τους πρόσφερε δηλητηριασμένο κεμπάπ.

Το σχέδιο είχε στηθεί από τον άνδρα της, τον ένα της γιο, τον κουνιάδο της, έναν θείο και έναν ανιψιό της οικογένειας. Η Shirin "παγίδευε" τα θύματα, και όταν δηλητηριάζονταν τα άλλα μέλη της οικογένειας τους λήστευαν και έθαβαν τα πτώματα.

Αρχικά είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, ωστόσο εξ αιτίας της εγκυμοσύνης της η ποινή της μετατράπηκε σε ισόβια.

Η ίδια δεν παραδέχθηκε κατά τη σύλληψη της τα εγκλήματα για τα οποία εν συνεχεία καταδικάστηκε και σήμερα δηλώνει πως ομολόγησε σε δεύτερο χρόνο, κατόπιν εκβιασμού από τις αρχές.

SHARE:

24Media Network