Θα…τραβήξει η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Θα…τραβήξει η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών
Θα τραβήξει η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών Eurokinissi

Έως και ένα χρόνο κρατά η διαδικασία της απονομής ταξιδιωτικών εγγράφων. Ανησυχία στην Αθήνα για το πώς θα αντιδράσει η Άγκυρα. "Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε μυστική συμφωνία για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών" δηλώνει αρμόδια κυβερνητική πηγή στο News24/7.

Ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα για τον τρόπο αντίδρασης της Άγκυρας στη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ομόφωνα δόθηκε άσυλο στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό.

Αντιδράσεις, που εν πολλοίς – όπως εκτιμάται- θα εξαρτηθούν από τις διαστάσεις που θα λάβει στο εσωτερικό της γείτονος χώρας η συγκεκριμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρώτο τούρκο στρατιωτικό που λαμβάνει και τυπικά το άσυλο, ενώ εκκρεμεί η καθαρογραφή της –ίδιας- απόφασης για άλλους τρεις και οι τελεσίδικες αποφάσεις για τους υπόλοιπους τέσσερις.

«Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε μυστική συμφωνία για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών» αναφέρει, πάντως, στο news24/7 αρμόδια κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για «μυστική συμφωνία Αθήνας- Άγκυρας για την απελευθέρωση των δυο αξιωματικών μας που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Είναι δε αληθές ότι σε κυβερνητικούς κύκλους επικρατεί δυσαρέσκεια για το χρόνο που επέλεξε η δικαιοσύνη να ανακοινώσει την παραχώρηση ασύλου, λίγες μόνο ημέρες μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος, καθώς η διαδικασία για την απονομή των ταξιδιωτικών εγγράφων διαρκεί έως και ένα …χρόνο!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα