Η Άγκυρα αλλάζει στρατόπεδο στον πόλεμο της Συρίας

Η Άγκυρα αλλάζει στρατόπεδο στον πόλεμο της Συρίας
FILE - In this file image provided on Friday, April 7, 2017 by the U.S. Navy, the guided-missile destroyer USS Porter (DDG 78) launches a tomahawk land attack missile in the Mediterranean Sea. The U.S. missile attack has caused heavy damage to one of Syria's biggest and most strategic air bases, used to launch warplanes to strike opposition-held areas in central, northern and southern Syria. (Mass Communication Specialist 3rd Class Ford Williams/U.S. Navy via AP, File) AP

Η Άγκυρα παραμένει δεσμευμένη ως προς την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ενώ συστήνει στη Ρωσία, να σταματήσει να υποστηρίζει την παραμονή του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία

Η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην κατάπαυση του πυρός στη Συρία, αλλά η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει την παραμονή του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην ηγεσία της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ έγινε στη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση TRT Haber.

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι επεσήμανε στο Ρώσο ομόλογό του, ότι η Μόσχα δεν έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα, αναφορικά με τις παραβιάσεις που έγιναν στην προσπάθεια ειρήνευσης στη Συρία.

Το στίγμα για αυτή τη στροφή είχε δώσει άλλωστε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για “θετικό βήμα ενάντια στο καθεστώς Άσαντ και τα εγκλήματα πολέμου που αυτό έχει διαπράξει με χημικά ή συμβατικά όπλα” σχολίαζε σε συγκέντρωση για το δημοψήφισμα την Πέμπτη και πρόσθετε:  “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι ήρεμος και ασφαλής σε έναν κόσμο που παιδιά σφγαγιάζονται βίαια. Κατέστη αναπόφευκτο πως όλοι θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τη θέση τους μετά την επίθεση με χημικά. Κανείς δεν πρέπει να επιχειρήσει να καλύψει εγκλήματα πολέμου ενάντια στην ανθρωπότητα και τη δολοφονία παιδιών με την πρόφαση πως πολεμά κατά του Ισλαμικού Κράτους”.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/Mass Communication Specialist 3rd Class Ford Williams/U.S. Navy via AP, File

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα