Η Ανιές θέλει να καθίσει στο εδώλιο τον Μοράλες

Τζανίνε Άνιες
Τζανίνε Άνιες AP

Αν ο Μοράλες επιθυμεί να επιστρέψει στη Βολιβία, πρέπει να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης τόνισε η μεταβατική πρόεδρος Τζανίν Ανιές.

Ο 'Εβο Μοράλες μπορεί να επιστρέψει στη Βολιβία από την αυτοεξορία του στο Μεξικό αλλά θα πρέπει να "λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης" για παρατυπίες κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της 20ής Οκτωβρίου και για "κατηγορίες διαφθοράς", δήλωσε την Παρασκευή η Τζανίν Ανιές, η μεταβατική πρόεδρος της χώρας αυτής της νότιας Αμερικής.

Ο Μοράλες "έφυγε από μόνος του" για το Μεξικό και αν πρόκειται να επιστρέψει στη Βολιβία "πρέπει να ξέρει ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. Υπάρχει ένα εκλογικό αδίκημα και πολλές κατηγορίες για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησής του", δήλωσε η Ανιές κατά τη διάρκεια της πρώτης της συνάντησης με τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, τρεις ημέρες αφότου αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος.

ADVERTISING

O Μοράλες βρίσκεται στο Μεξικό από την Τρίτη αφού η χώρα του χορήγησε πολιτικό άσυλο, αλλά την Τετάρτη δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Βολιβία για να "ειρηνεύσει" τη χώρα του.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του την Κυριακή, οι υποστηρικτές του διαδηλώνουν καθημερινά και ταραχές σημειώνονται με τις δυνάμεις της τάξης, κυρίως στην πρωτεύουσα Λα Πας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βολιβία
SHARE:

24Media Network