Η αστυνομία συνέλαβε την καθαρίστρια της Πρωθυπουργού της Σουηδίας

Η αστυνομία συνέλαβε την καθαρίστρια της Πρωθυπουργού της Σουηδίας
Η Μαγκνταλένα Άντερσον, ενώπιον των media, στις Βρυξέλλες, το Δεκέμβριο του 2021. Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

Η Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, η οποία έχει ζητήσει τις αυστηρότερες πολιτικές για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα, είχε προσλάβει για να καθαρίζει το σπίτι της μια 25χρονη από τη Νικαράγουα που δεν είχε άδεια παραμονής και εργασίας.

H Πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον βρέθηκε στο στόχαστρο δριμείας κριτικής, μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι είχε προσλάβει για να καθαρίζει το σπίτι της μια γυναίκα που ζούσε παράνομα στη χώρα. Η 25χρονη που είναι από τη Νικαράγουα, συνελήφθη.

Η Σοσιαλδημοκράτης Άντερσον έχει ζητήσει τις αυστηρότερες δυνατές πολιτικές, για τους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Εξήγησε στην εφημερίδα Expressen πως δεν γνώριζε το στάτους της γυναίκας που είχε προσλάβει και ότι εξαπατήθηκε από την εταιρία που την έστειλε. “Ακόμα και όσοι από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό, μπορούμε να εξαπατηθούμε από απατεώνες” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σύλληψη της 25χρονης έγινε το Δεκέμβρη, εν τούτοις η είδηση δημοσιεύτηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Σουηδία. Η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι της Πρωθυπουργού στην Στοκχόλμη, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός από λάθος -όπως διαπιστώθηκε. Την πόρτα άνοιξε η μετανάστης. Της ζήτησαν τα χαρτιά της, δεν είχε. Αυτό που είχε ήταν εντολή για απέλαση -είχε εκδοθεί νωρίτερα.

Πέραν των συζητήσεων που ξεκίνησαν και αφορούσαν τους παράνομους εργαζομένους στη χώρα, προέκυψε και θέμα με τα μέτρα ασφαλείας που αφορούν την Πρωθυπουργό που έγραψε ιστορία τον περασμένο Νοέμβριο, ως η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.

Οκτώ ώρες μετά το διορισμό της, παραιτήθηκε -μετά την παραίτηση μέλους του κυβερνώντος συνασπισμού-, για να επιστρέψει έπειτα από μια εβδομάδα, παρουσιάζοντας πλάνο για μια κυβερνητική μειοψηφία. Κατά την ομιλία της, είχε πει “θα ήθελα να προτρέψω τους εργοδότες της Σουηδίας, πριν φέρουν εργάτες χαμηλής ειδίκευσης από άλλες χώρες, να θυμούνται ότι υπάρχουν πολλοί -επί πολλά έτη- άνεργοι που δεν θέλουν τίποτα άλλο, από το να βρουν δουλειά. Όταν όλη η κοινωνία ενεργοποιηθεί, τότε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μαζί την ασφάλεια της Σουηδίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα