Η Χερσώνα εξόργισε τους Ρώσους – “Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα μας, θα έρθει η ώρα”

Η Χερσώνα εξόργισε τους Ρώσους – “Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα μας, θα έρθει η ώρα”
Πολίτες της Χερσώνας με πανό που γράφει "Η Χερσώνα είναι Ουκρανική" AP Photo/Olexandr Chornyi, File

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της μάχης με την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα προκάλεσε την οργή της Μόσχας. Απειλές Μεντβέντεφ για πυρηνικά και πλήγματα και σε οικισμούς.

Η πανωλεθρία της Ρωσίας στη Χερσώνα έβγαλε τους Ουκρανούς πολίτες στους δρόμους της πόλης και άλλων ουκρανικών περιοχών για να πανηγυρίσουν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, την ίδια ώρα όμως έχει εξοργίσει τη Μόσχα, προκαλώντας την κλιμάκωση της ρητορικής της και μάλιστα από επίσημα χείλη ανώτατων αξιωματούχων.

Τελευταίο “χτύπημα” αυτό του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος εξαπέλυσε νέες απειλές σε βάρος της Δύσης και κυρίως της Ουκρανίας, βάζοντας στο “στόχαστρο” και οικιστικές περιοχές, όπως άφησε να εννοηθεί με ανάρτησή του στο Telegram.

Στο αποκορύφωμα της επιθετικής ρητορικής του μάλιστα, ο Μεντβέντεφ θέλησε να θυμίσει πως “η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμα όλο το οπλοστάσιό της” και “κάθε πιθανό μέσο καταστροφής, επαναφέροντας τα πυρηνικά στο τραπέζι των απειλών, μαζί και το ενδεχόμενο να χτυπηθούν στόχοι που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς. Με τη φράση “όλα έχουν την ώρα τους” στο τέλος μάλιστα, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επαναφέρει το “σύννεφο” του τρόμου πάνω από μεγάλες ουκρανικές πόλεις, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν με αντίστοιχες απειλές περί πυρηνικών.

Telegram

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία πολεμά μόνη της το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο. Επομένως, τυχόν παραλληλισμοί με το παρελθόν είναι εσφαλμένοι ή υπό συγκεκριμένους όρους. Εκτός από ένα πράγμα: μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες. Θυμηθείτε ότι η Ρωσία διεξάγει μάχες, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν. Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά μαζί τους”, έγραψε αρχικά για να προσθέσει:

Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιο των πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν χτύπησε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Μόνο η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να εξασφαλίσουν τη νίκη της χώρας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα