Η εικόνα της διχασμένης Αμερικής: Ενθουσιασμός και 'παγωμένη' σιωπή στο Καπιτώλιο για τον Τραμπ

Η εικόνα της διχασμένης Αμερικής: Ενθουσιασμός και 'παγωμένη' σιωπή στο Καπιτώλιο για τον Τραμπ
VIDEO

Ενθουσιώδεις Ρεπουμπλικάνοι εναντίον "παγωμένων" Δημοκρατικών. Το Καπιτώλιο θύμιζε χθες μια "μικρογραφία" των ΗΠΑ και του διχασμού που έχει προκαλέσει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Η πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ  ως προέδρου των ΗΠΑ για την Κατάσταση του 'Εθνους (State of the Union) έβγαλε ειδήσεις για την πολιτική του, είχε παρασκήνιο για τις σχέσεις του με τη σύζυγό του, αλλά κυρίως αποτύπωσε για μία ακόμη φορά το πόσο διχασμένη παραμένει η αμερικανική κοινωνία ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Η εικόνα που παρουσίαζε το Καπιτώλιο κάθε άλλο παρά θύμιζε τις αντίστοιχες εικόνες μιας πανηγυρικής και ενωτικής συνεδρίασης, ως είθισται κάθε χρόνο στην παραδοσιακή ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ.

ADVERTISING

Τα δύο "στρατόπεδα" στην αίθουσα ήταν πιο εμφανώς χωρισμένα από ποτέ. Και όσο προχωρούσε η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ αυτό γινόταν όλο και πιο αισθητό. Από την μία πλευρά οι Ρεπουμπλικάνοι που αδυνατούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους, με τους πιο ενθουσιώδεις από αυτούς να επευφημούν τον Τραμπ και τις εξαγγελίες τους υπό τις ιαχές "ΗΠΑ... ΗΠΑ..." κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στον αντίποδα, οι Δημοκρατικοί. Στοιχειωδών ευγενικοί και κόσμιοι, στα όρια όσων ορίζει το πρωτόκολλο. Αλλά φανερά αδιάφοροι και "παγωμένοι" απέναντι σε όσα έλεγε ο Τραμπ από το βήμα, δίχως να τον χειροκροτήσουν στιγμή. Και όπως φάνηκε καθαρά στα βίντεο, μόλις τέλειωσε η ομιλία του, που σημειωτέον ήταν η δεύτερη... μεγαλύτερη στα χρονικά της αμερικανικής ιστορίας, έσπευσαν σχεδόν τρέχοντας προς τις πόρτες εξόδου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ: Κρατάει ανοιχτό το Γκουαντανάμο, βάζει 'απέναντι' Κίνα και Ρωσία

Η Μελάνια 'επέστρεψε' στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στον Τραμπ

SHARE:

24Media Network