Η επιστροφή του "ναι μπορούμε"

Η επιστροφή του "ναι μπορούμε"

Πίστη στο όραμα για αλλαγή, ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στη Νέα Υόρκη. Αυτοκριτική και απολογισμός μετά από τρία χρόνια στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να συνεχίσουν να πιστεύουν "στην ελπίδα και την αλλαγή" που τους είχε υποσχεθεί το 2008, τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κάνει στροφή 180 μοιρών η χώρα.

Μιλώντας σε συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νέα Υόρκη, ο Ομπάμα εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον που πλήττει την ηγετική του εικόνα.

"Μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον, ίσως θα μπορούσα να μπω στον πειρασμό να σκεφτώ πως η αλλαγή ίσως να μην είναι τόσο δυνατή όσο νομίζαμε", τόνισε στους υποστηρικτές του.

"Πέρασαν τρία οδυνηρά χρόνια για τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, του οποίου η επανεκλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν θα ανακάμψει η οικονομία και αν θα μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας που σήμερα φτάνει το 9%.

Κάνοντας έναν απολογισμό για το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα-βελτίωση του συστήματος υγείας, τερματισμός του πολέμου στο Ιράκ, πλήγματα στην Αλ Κάιντα-ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως χρειάζεται άλλη μια θητεία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

"Κάτι για το οποίο νοιαζόμαστε διακυβεύεται στις εκλογές", είπε χαρακτηριστικά.

"Θα χρειαστούν περισσότερα από μερικά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις δεκαετιών", πρόσθεσε.

"Αν συνεχίσουμε να ξεπερνάμε τις απογοητεύσεις η αλλαγή θα έρθει...", κατέληξε ο αμερικανός πρόεδρος.

SHARE:

24Media Network