Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμισε την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμισε την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Κρυπτονομίσματα iStock

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται το πρώτο μεγάλο μπλοκ κρατών στη Δύση που καθιερώνει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

H Eυρωπαϊκή Ενωση φτάνει στην ολοκλήρωση καθιέρωσης συνόλου κανόνων λειτουργίας για τα κρυπτονομίσματα και τα κρυπτοστοιχεία στο έδαφός της παρακινώντας παράλληλα τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία να κάνουν το ίδιο.

Το τελικό “τσεκ” έγινε από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ το οποίο έδωσε, όπως αναμενόταν, την έγκρισή του στα σχέδια που είχε ψηφίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

Το νέο ρυθμιστικό τοπίο θα βρει εφαρμογή από το 204 και μετά όπως σημειώνει το Reuters.

H Yπουργός Οικονομικών της Σουηδίας (ασκεί την προεδρία στην ΕΕ) Ελίζαμπεθ Σβάντεσον τόνισε ότι “η ανάγκη προστασίας των Ευρωπαίων που έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα ήταν επείγουσα. Επίσης θα πρέπει να αποφευχθούν τα φαινόμενα κατάχρηση της cryptoβιομηχανίας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες”.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ και επιθυμούν να εκδίσοπυν και να εμπορεύονται κρυπτοστοιχεία θα πρέπει να αποκτήσουν σχετική άδεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα