Η Γαλλία γιόρτασε την εθνική επέτειο, υπό την τήρηση των αυστηρών μέτρων

Η Γαλλία γιόρτασε την εθνική επέτειο, υπό την τήρηση των αυστηρών μέτρων
@2021 AP/Michel Euler

Η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο από την κατάληψη της Βαστίλης το 1789, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γαλλία, υπό τον φόβο της μετάλλαξης δέλτα.

Χιλιάδες άνδρες των γαλλικών στρατευμάτων συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/7) στο Παρίσι, για την επέτειο της κατάληψης της Βαστίλης. Ο αριθμός των θεατών όπως αναμενόταν, ήταν περιορισμένος και οι ίδιοι έπρεπε να δείξουν το ειδικό δελτίο που να αποδεικνύει ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Η παρέλαση διεξήχθη με τις μάσκες να είναι πανταχού παρούσες.

Οι ίδιοι περιορισμοί θα ισχύσουν και το απόγευμα της Τετάρτης, στην εκδήλωση της περίτεχνης παράστασης πυροτεχνημάτων, στον Πύργο του Άιφελ.

@2021 AP/Michel Euler


Η κυβέρνηση της Γαλλίας αποφάσισε να μην ακυρώσει την παρέλαση, παρ’ όλο που οι ανησυχίες για τον κορονοϊό ήταν αυξημένες. Σύμφωνα με το AP, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Κυβέρνησης για επιστροφή στις δραστηριότητες που είχαν προ-κορονοϊού.

Ο κόσμος παρ’ όλα αυτά ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που κατάφερε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στη στρατιωτική παρέλαση. Η Gaelle Henry, από τη Νορμανδία, δήλωσε “ήρθα ειδικά για τον γιο μου που παρελαύνει σήμερα”.

@2021 AP/Michel Euler


Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τα μαχητικά αεροσκάφη “Mirage” και “Rafale” έκλεψαν τη παράσταση, ενώ συνέβησαν και απρόοπτα. Δύο άλογα σκόνταψαν, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να χάσουν την ισορροπία τους και να πέσουν κάτω. Οι φρουροί έθεσαν γρήγορα τα άλογα υπό έλεγχο και τα οδήγησαν μακριά. Ο λόγος για την πτώση όμως ήταν ασαφής.

@2021 AP/Lewis Joly


Οι διοργανωτές της φετινής εκδήλωσης ονόμασαν τη σημερινή μέρα “αισιόδοξη Ημέρα της Βαστίλης” με στόχο “να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον” και “να γιορτάσουμε μια Γαλλία ενωμένη, για να καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημία”.

Μεταξύ των άλλων που τιμήθηκαν σήμερα ήταν και στρατιωτικοί γιατροί που είχαν πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στα εδάφη της Γαλλίας, αντιμετώπισαν ασθενείς με τον ιό και επιδίωξαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η παρέλαση του περασμένου έτους ακυρώθηκε και αντικαταστάθηκε από μια τελετή προς τιμήν των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που πέθαναν από το κορονοϊό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα