Η Γερμανία παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων της με τη Βρετανία

Η Γερμανία παρατείνει το κλείσιμο των συνόρων της με τη Βρετανία
Άδειο αεροδρόμιο στη Γερμανία AP

Έκκληση στους Γερμανούς να διατηρήσουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους στο απολύτως ελάχιστο απηύθυναν οι αρχές. Πιθανό το σενάριο να υπάρχει και στη Γερμανία το νέο στέλεχος.

Η Γερμανία παρατείνει «έως τις 6 Ιανουαρίου» το κλείσιμο των συνόρων της με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, που έχουν πληγεί από μια μετάλλαξη του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτική, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η αναστολή της σύνδεσης με «τρένο, λεωφορείο, πλοίο και αεροπλάνο» και η γενική απαγόρευση της εισόδου στο γερμανικό έδαφος για τους ανθρώπους που προέρχονται από αυτές τις δύο χώρες αναμενόταν αρχικά να εφαρμοστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Εφεξής, «το μέτρο εφαρμόζεται από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου», σύμφωνα με το υπουργείο.

Όσοι «έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία», ή «μόνιμη κατοικία» στη χώρα θα μπορούν, ωστόσο, να λάβουν άδεια εισόδου «ύστερα από συμφωνία του υπουργείου Εσωτερικών» από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Οι πολίτες αυτοί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάζονται κατά την άφιξή τους, όπως όλοι που έχουν μείνει στις δύο αυτές χώρες τις τελευταίες 10 ημέρες.

«Θέλουμε να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατόν, να αναπτυχθεί μια πιθανώς πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού στην ηπειρωτική Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Η αναστολή της σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική είναι προληπτικό μέτρο», πρόσθεσε.

Πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει επίσης σε αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική ύστερα από την εμφάνιση της μετάλλαξης του ιού.

Αυτό το νέο στέλεχος του ιού, που θεωρείται ότι τον καθιστά κατά 70% πιο μεταδοτικό, έχει παρατηρηθεί σε αυτές τις δύο χώρες, εντείνοντας τους φόβους την ώρα που ο κόσμος πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πιθανόν να υπάρχει και στη Γερμανία το νέο στέλεχος

Είναι πολύ πιθανόν ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία υπάρχει επίσης στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), σημειώνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη φανεί από τα στοιχεία.

Ο επικεφαλής του ινστιτούτου Λόταρ Βίλερ απηύθυνε επίσης έκκληση στους Γερμανούς να διατηρήσουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους στο απολύτως ελάχιστο και να μην ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα ώστε να υπάρξει προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της COVID-19.

“Θα πάρει μερικές εβδομάδες για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων (…) και για να μειωθεί ο αριθμός των νεκρών’, σημείωσε επίσης ο επικεφαλής του RKI σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα