Η γερμανική Βουλή υπερψήφισε την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας

Η γερμανική Βουλή υπερψήφισε την παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας

Πράσινο φως από την γερμανική Βουλή για την παράταση της δανειακής σύμβασης. Πόσοι ψήφισαν υπέρ. Η εισήγηση Σόιμπλε πριν την ψηφοφορία

Με 542 ψήφους υπέρ και 32 κατά και 13 αποχές εγκρίθηκε από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η παράταση του ελληνικού προγράμματος. Υπέρ της σχετικής εισήγησης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν στο σύνολό τους τα κόμματα.

Υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος τάχθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα προς την Ελλάδα- με πολλούς τρόπους.

"Δεν είμαστε ο μπαμπούλας, όπως μας παρουσιάζουν κάποιοι από τους πολιτικούς και από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα", τόνισε ο κ. Γκάουκ μιλώντας στο ραδιόφωνο MDR-Info και επισήμανε ότι η χώρα του βοηθά όχι μόνο με καλά λόγια αλλά και διαθέτοντας πάρα πολλά μέσα στην Ελλάδα.

"Το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνη και ασχολείται με το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα" διαβεβαίωσε ο Γερμανός Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι η Μπούντεσταγκ έρχεται αντιμέτωπη με το ερώτημα "τι θα κέρδιζε η Ευρώπη εάν ένα μέρος της κοινότητας χανόταν".

Για το θέμα των κοινωνικών προβλημάτων στην Ελλάδα δήλωσε: «Υπάρχουν αυτές οι δύσκολες καταστάσεις, ότι πρέπει να περάσεις μέσα από "την πεδιάδα των δακρύων" ώστε να έχεις μετά με μια μεταρρυθμισμένη κοινωνία και πάλι επιτυχίες».

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγησή του στη γερμανική Βουλή για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα, να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σόιμπλε πριν την ψηφοφορία: Η Ελλάδα δήλωσε ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα χωρίς καμία επιφύλαξη

SHARE:

24Media Network