Η γυναίκα που ανακάλυψε στα 28 πως είναι πριγκίπισσα γίνεται ταινία της Disney

Η γυναίκα που ανακάλυψε στα 28 πως είναι πριγκίπισσα γίνεται ταινία της Disney
Η Σάρα Κάλμπερσον έμαθε στα 28 πως είναι πριγκίπισσα. Στα 45 πούλησε στη Disney τα δικαιώματα του βιβλίου της ζωής της, για να γίνει ταινία. Instagram

Η Σάρα Κάλμπερσον έγινε η πραγματική εκδοχή της 'Μία Θερμόπολις', ηρωίδας της ταινίας 'Princess Diaries' που ανακάλυψε, από το πουθενά, πως είναι πριγκίπιισα. Η Disney θα παρουσιάσει και αυτήν την ιστορία, στη μεγάλη οθόνη.

H Aν Χάθαγουεϊ είχε υποδυθεί το 2001 την Μία Θερμόπολις στην ταινία ‘Princess Diaries’ της Disney. Η Μία ήταν ένα κορίτσι που ζούσε στις ΗΠΑ και είχε ως κύριο άγχος να ‘επιβιώσει’ της σχολικής της ζωής. Λίγο πριν τα 16α γενέθλια της ανακάλυψε πως ήταν βασίλισσα.

H -γεννημένη το 1976- Σάρα Κάμπερλσον ζούσε για 28 χρόνια ως κόρη των Τζιμ και Τζούντι Κάλμπερσον, στη Δυτική Βιρτζίνια. Είχε πάρει υποτροφία για το θέατρο από το West Virginia University. Το πτυχίο το πήρε το 1998. Ακολούθησε masters στις τέχνες και η καριέρα της ως χορεύτρια και ηθοποιός.

Πριν πάει για σπουδές οι Κάμπερλσον της είπαν πως την είχαν υιοθετήσει πριν ‘κλείσει’ το πρώτο της έτος και το μόνο που ήξεραν για τους βιολογικούς της γονείς, ήταν πως η μητέρα της ήταν λευκή και ο πατέρας της καταγωγής από τη Δυτική Αφρική.

“Από πολύ μικρή κατάλαβα πως διαφέρω από τα αδέλφια μου”. Η Σάρα ήταν μιγάδα και τα αδέλφια της λευκά. “Φίλη της αδελφής μου είχε ρωτήσει αν είμαι μαύρη ή αν έχω αποκτήσει ένα πραγματικά καλό μαύρισμα από τον ήλιο”. 

Είχε εντοπίσει την οικογένεια της Αμερικανίδας μητέρας της και είχε μάθει πως η Πένι είχε πεθάνει από καρκίνο. “Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτήν τη φανταστική οικογένεια και να μαθαίνω ιστορίες για τη βιολογική μου μητέρα. Γνώρισα την αδελφή της, κάτι που ήταν μοναδικό”. Ένιωσε την ανάγκη να μάθει και ποιος ήταν ο πατέρα της. Οι Κάμπερλσον της είπαν πως αυτή δεν φαινόταν να είναι πολύ καλή ιδέα. Παρ’ όλα αυτά προσέλαβαν ιδιωτικό ερευνητή για να βρει τον πατέρα της Σάρα. Έμαθε πως ήταν από τη Σιέρα Λεόνε και ότι είχε συγγενείς στο Μέριλαντ. Ο ερευνητής συνέστησε στη Σάρα να τους στείλει ένα γράμμα.

“Τέσσερις ημέρες αργότερα δέχθηκα μια κλήση στο τηλέφωνο. Άκουσα μια γυναικεία φωνή να μου λέει ‘γεια σου Σάρα. Είμαι η θεία σου, η Έβελιν. Πώς είσαι;’. Πάγωσα. Μετά πήρε το ακουστικό ο θείος μου και ενθουσιασμένος μου είπε πόσο χαρούμενοι ήταν όλοι που την είχαν βρει. Με ρώτησε αν ξέρω ποια είμαι. Του απάντησα ‘η Σάρα’. Μου εξήγησε ότι ήμουν μέλος βασιλικής οικογένειας και ότι στη χώρα του πατέρα μου ήμουν πριγκίπισσα”. Δεν μπορούσε να πιστέψει τι άκουγε. Ο θείος της την ενημέρωσε πως θα επικοινωνούσε ο ίδιος με τον πατέρα της. Τη διαβεβαίωσε ότι θα ήθελε να τη γνωρίσει.

Η Σάρα ομολόγησε πως στην αρχή δεν ήταν σίγουρη αν ήθελε να συναντήσει το βιολογικό της πατέρα -γιατί ένιωθε ότι την είχε απορρίψει. “Μετά αρχισα να σκέφτομαι πώς μπορεί να ήταν η ζωή του ως Αφρικανού, τη δεκαετία του ’70 στη Δυτική Βιρτζίνια, με σύντροφο μια λευκή γυναίκα, η οποία περίμενε το παιδί του. Τη στιγμή που ‘έσπασα’ τα κουτάκια και ‘ανοίχτηκα’ εστίασα στο πώς ήταν η δική του ζωή και τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση του”.

Οι Κάμπερλσον ήταν εκείνοι που προγραμμάτισαν και πλήρωσαν το πρώτο ταξίδι της Σάρα στη Σιέρα Λεόνε. “Μόλις βγήκα από το αεροπλάνο, είδα μπροστά μου τον βιολογικό μου πατέρα. Ήταν νευρικός. Ο τρόπος που με κοιτούσε ήταν σαν να με παρακαλούσε να τον αποδεχθώ και να τον αγαπήσω”.

Εκείνος της αποκάλυψε πως είχε γνωρίσει τη μητέρα της, όταν είχε πάει σε κολέγιο της Αμερικής για ένα εξάμηνο και στη συζήτηση που ακολούθησε της αποκάλυψης της Πένι ότι ήταν έγκυος, συμφώνησαν πως ήταν πολύ μικροί για να γίνουν γονείς. Πέρασαν τις επόμενες ημέρες μαζί και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τι ήταν ο πατέρας της για τον τόπο του. Σε ειδική εκδήλωση ο παππούς της, της έδωσε τον τίτλο της Λαίδης. Και στη συνέχεια της φάσης, η Σάρα έγραψε βιβλίο για όλα αυτά.

Σε αυτό αναφέρει και τα αρνητικά του να είσαι πριγκίπισσα, σε έναν τόπο που για 11 χρόνια είχε εμφύλιο -έως το 2004 που βρέθηκε εκείνη εκεί. “Είδα ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα, σπίτια διαλυμένα. Τότε κατάλαβα πως ήταν φανταστικό που είχα γνωρίσει την οικογένεια μου, αλλά η ουσία του ταξιδιού αυτού ήταν άλλη”. Αφορούσε τη συνειδητοποίηση των υποχρεώσεων και των ευθυνών που απέρρεαν από το νέο της τίτλο. Έκτοτε φροντίζει να μιλάει για όσα είδε και έζησε. Έχει δημιουργήσει ίδρυμα στο οποίο μετέχουν και οι δυο της οικογένειες και πλέον εστιάζει στο να απευθύνεται στους νέους Αφροαμερικανούς των ΗΠΑ -ως προς την βαθιά κατανόηση των ριζών της.

Όλα αυτά τα διηγήθηκε στα τέλη του Μάη, αφότου η Disney εξασφάλισε τα δικαιώματα του βιβλίου της για να κάνει τη ζωή της ταινία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα