Η ΥΠΕΞ Λιζ Τρας αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για μετά το Brexit

Η ΥΠΕΞ Λιζ Τρας αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για μετά το Brexit
Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας AP

Μετά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ το βράδυ του Σαββάτου, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας θα γίνει η επικεφαλής των διαπραγματευτών.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας θα γίνει η επικεφαλής των διαπραγματευτών της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας μετά την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ το βράδυ του Σαββάτου, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

“Η Τρας θα αναλάβει την υπουργική ευθύνη για τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση με άμεση ισχύ… και θα ηγηθεί των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την τρέχουσα λειτουργία του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας”, σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην Λιζ Τρας ανατέθηκε να αναλάβει τα θέματα μετά το Brexit, κυρίως το αμφιλεγόμενο πρωτόκολλο που διέπει συγκεκριμένες τελωνειακές ρυθμίσεις στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Τρας, πρώην υπουργός Εμπορίου που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών τον Σεπτέμβριο, είναι δημοφιλής στη βάση του Συντηρητικού Κόμματος. Μανιώδης χρήστρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται πιθανή μελλοντική ηγέτις του κόμματος, η Τρας υποστήριξε το “Remain” στο δημοψήφισμα του 2016 για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τώρα είναι υποστηρίκτρια του Brexit.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα