Η Μαδρίτη απειλεί με σύλληψη τον πρόεδρο της Καταλωνίας

Η Μαδρίτη απειλεί με σύλληψη τον πρόεδρο της Καταλωνίας
FILE - In this Dec. 16, 2016 file photo, Catalonia's regional president, Carles Puigdemont speaks during an interview with The Associated Press in Barcelona, Spain. Carles Puigdemont, the bespectacled politician heading the Catalan regional governments drive for secession from Spain, was an unknown entity for most Spaniards until a year ago. (AP Photo/Emilio Morenatti, File) AP Photo/Emilio Morenatti, File

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο σύλληψης θα μπορούσε να βρεθεί ο πρόεδρος της Καταλωνίας, καθώς οι ισπανικές αρχές στην Μαδρίτη θεωρούν ότι μπορεί να είναι υπεύθυνος για διάπραξη εγκλημάτων, όπως ανυπακοή, κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση.

Μέσω της απειλής για σύλληψη του Καταλανού προέδρου, κορυφώνεται η κόντρα με την Μαδρίτη ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής αυτήν την Κυριακή.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Μάρθα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ, επισημαίνοντας ότι τα αδικήματα για τα οποία θα μπορούσε να κατηγορηθεί επισύρουν φυλάκισης σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, ο Γενικός Εισαγγελέας της Ισπανίας δεν απέκλεισε μεν το ενδεχόμενο σύλληψης του Καταλανού προέδρου, πρόσθεσε ωστόσο ότι το θέμα δεν είναι ακόμη “επίκαιρο” και δεν έχει ληφθεί απόφαση για την τελική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι η Μαδρίτη σχεδιάζει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να σταματήσει το δημοψήφισμα και να υπονομεύσει τη σημασία του.

Φωτό: AP Photo/Emilio Morenatti, File

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα