Η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι φοράει μάσκα όταν δεν τηρείται ο κανόνας της απόστασης

Η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι φοράει μάσκα όταν δεν τηρείται ο κανόνας της απόστασης
Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ AP

Μπορεί μέχρι τώρα η Άγγελα Μέρκελ να μην έχει εμφανιστεί δημόσια φορώντας μάσκα, ωστόσο η ίδια διαβεβαίωσε ότι τη χρησιμοποιεί όπου δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης.

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι τηρεί τους κανόνες που έχει θέσει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» για την προστασία από τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι, όπου δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης του 1,5 μέτρου χρησιμοποιεί την ειδική προστατευτική μάσκα, παρότι ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως φορώντας την.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί με μάσκα, η κυρία Μέρκελ δήλωσε ότι, όταν τηρεί τον κανόνα της απόστασης, δεν χρειάζεται μάσκα.

«Και όταν δεν τον τηρώ, για παράδειγμα όταν πηγαίνω για ψώνια, τότε προφανώς δεν συναντιόμαστε. Διαφορετικά θα είχατε δει κι εμένα με μάσκα. Αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πότε και πού πηγαίνω για ψώνια», πρόσθεσε χαμογελώντας η Καγκελάριος και επισήμανε ακόμη: «Θα υπάρξουν και άλλες περιστάσεις όπου επίσης θα φοράω σίγουρα μάσκα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα