Η "πληρωμένη" απάντηση του Φάουτσι στον Τραμπ

Ο Άντονι Φάουτσι
Ο Άντονι Φάουτσι AP

"Καρφιά" Φάουτσι κατά του Τραμπ, ο οποίος τον αποκάλεσε "κινδυνολόγο". Επισήμανε την ανάγκη για βελτίωση των ΗΠΑ στα τεστ κορονοϊού.

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος ειδικός της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις λοιμώδεις νόσους, δήλωσε την Τρίτη (21/07) ότι επείγει να βελτιωθεί η δυναμικότητα των ΗΠΑ ως προς τη διενέργεια τεστ για την εξακρίβωση μολύνσεων από τον κορονοϊό, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσής του σε νότιες και δυτικές πολιτείες.

«Ασφαλώς πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Συνολικά, πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε τη δυναμικότητα των τεστ», τόνισε ο Δρ. Φάουτσι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το τρέχον διάστημα μπορεί να περάσουν μέρες, ακόμη και μία εβδομάδα, προτού κάποιος ή κάποια να μάθει τη διάγνωση. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ότι δεν επιτρέπει να περιοριστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

«Όταν έχεις ραγδαίες αυξήσεις των κρουσμάτων όπως αυτή που βλέπουμε τώρα, το σύστημα εξουθενώνεται», είπε ο Φάουτσι, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας στον αμερικανικό Νότο.

Ακόμη, ο ανοσιολόγος ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του ρεαλιστή, προφανώς απαντώντας έμμεσα σε πρόσφατη δήλωση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον αποκάλεσε «κινδυνολόγο».

Ο Φάουτσι διευκρίνισε στο CNN ότι δεν προσκλήθηκε να παίρνει μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την πορεία της πανδημίας από τον Λευκό Οίκο, που ξανάρχισε την Τρίτη (21/07) ο Τραμπ έπειτα από μήνες.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network