Η Ρωσία για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια

Η Ρωσία για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια
Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα AP

Αρκετές ημέρες μετά τη σχετική ανακοίνωση η Ρωσία πήρε θέση σχετικά με την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

Θέση για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια πήρε το Σάββατο η Ρωσία, αρκετές ημέρες μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα τόνισε, μεταξύ άλλων,: “Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το πλάτος της χωρικής του θάλασσας έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια.

Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα αντιμετωπίσουμε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογα με την αξία της. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα