Η Ρωσία σταμάτησε τις ειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα

Η Ρωσία σταμάτησε τις ειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα
Ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία διέκοψε τις των ειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα. Δήλωσε επίσης ότι τα σχέδια της Μόσχας για τη Λευκορωσία θα αναγκάσουν το ΝΑΤΟ να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης,

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα έχει σταματήσει να ενημερώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις πυρηνικές της δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, μετά την αποχώρησή της από τη συνθήκη New START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων τον περασμένο μήνα.

“Όλες οι ενημερώσεις, κάθε μορφή ενημέρωσης, όλες οι ανταλλαγές δεδομένων, όλες οι δραστηριότητες επιθεώρησης, γενικά κάθε είδους εργασία βάσει της συμφωνίας αναστέλλονται, δεν θα πραγματοποιηθούν“, δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι τα σχέδια της Μόσχας για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα αναγκάσουν το ΝΑΤΟ να καταλάβει και να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αντιπαράθεση της Ρωσίας με εχθρικά προς αυτήν κράτη, καθώς και αυτό που χαρακτήρισε ως έναν «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της από τη Δύση, «θα διαρκέσουν για πολύ καιρό».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε την εν λόγω εκτίμηση απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο καιρό θα διαρκέσει η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Εάν αναφέρεστε στον πόλεμο με την ευρύτερη έννοια – της αντιπαράθεσης με εχθρικά κράτη, του υβριδικού πολέμου κατά της χώρα μας, τότε ναι, θα συνεχιστεί για καιρό», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Και εδώ πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σίγουροι και να συσπειρωθούμε γύρω από τον πρόεδρο», είπε.

Μπάιντεν: “Επικίνδυνη” η αναγγελία Πούτιν για ανάπτυξη πυρηνικών στη Λευκορωσία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (28/03), ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε πως η αναγγελία του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη «τακτικών» πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία  είναι «επικίνδυνη».

«Αυτά είναι επικίνδυνα λόγια, είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο πως η Μόσχα θα αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής συμμαχικής της χώρας, της Λευκορωσίας, προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναγγελία καταγράφτηκε έναν χρόνο και πλέον έπειτα από την εισβολή του ρωσικού στρατού την Ουκρανία, που γειτονεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να περιορίσουν την προέλαση των ρωσικών.

Η Ουάσιγκτον πάντως ανέφερε την Κυριακή πως δεν έχει «καμία ένδειξη» πως αναπτύχθηκαν πυρηνικά όπλα.

«Δεν το έχουν κάνει ακόμη», επανέλαβε χθες ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στους Ρώσους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων..

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα