Η σελίδα του πολέμου

Η σελίδα του πολέμου

Κατέβηκε η σελίδα από το Facebook που καλούσε σε μια τρίτη Ιντιφάντα. Υποκινούσε δολοφονίες και απεύθυνε κάλεσμα για απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ. Αντίδραση από την ισραηλινή κυβέρνηση

Με το Facebook να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση των διαδηλώσεων στη Μέση Ανατολή, οι υπεύθυνοι του site, ύστερα από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, διέγραψαν οριστικά σελίδα που προωθούσε παλαιστινιακή εξέγερση και είχε συγκεντρώσει 240.000 fans.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Yuli Edelstein, απέστειλε γράμμα στον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, επισημαίνοντας πως η σελίδα με όνομα "Τρίτη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα" υποκινεί τη βία, καθώς καλούσε τους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα στα χέρια για την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ.

Η 15η Μαΐου, ημέρα κατά την οποία οι Άραβες θρηνούν την ίδρυση του Ισραήλ, είχε οριστεί ως ημέρα κήρυξης της επανάστασης, με τα μηνύματα στη σελίδα να καλούν τους Παλαιστίνιους να βγουν στους δρόμους μετά τις προσευχές της Παρασκευής και να ξεκινήσουν μία τρίτη Ιντιφάντα.

"Θα έπρεπε να είμαστε αφελείς ώστε να πιστέψουμε πως μία καμπάνια για την τρίτη Ιντιφάντα δεν προμηνύει αναζωπύρωση της βίας, ιδιαίτερα μετά τη δραματική αύξηση των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα, τη στυγνή δολοφονία της οικογένειας Fogel και την τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ", επισήμανε ο Abraham Foxman.

SHARE:

24Media Network