Η Τουρκία στέλνει ξανά το “Γιαβούζ” στην Κύπρο

Η Τουρκία στέλνει ξανά το “Γιαβούζ” στην Κύπρο
AP

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης και στέλνει το "Γιαβούζ" στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την πορεία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου εντός της κυπριακής AOZ, τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής.

Ανοιχτά της Πάφου κατευθυνόμενο προς το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ βρίσκεται και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ σύμφωνα με την Marine Traffic την ιστοσελίδα μέσα από την οποία φαίνονται οι κινήσεις των πλοίων διεθνώς.

militaire.gr

 

Την επιστροφή του Γιαβούζ είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ενέργειας,  Φατίχ Ντονμέζ.

«Οι ομάδες μας δουλεύουν με μεγάλη αφοσίωση μέρα νύχτα για να δώσουν τα χαρμόσυνα νέα στον λαό μας. Το Γιαβούζ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει την γεώτρηση του στο νέο του σημείο. Και το Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στη δική του περιοχή ανατολικά της Αττάλειας. Και το Φατίχ αυτή τη στιγμή έφτασε κάτω από τα 4 .000 μέτρα» δήλωσε.

«Κάθε τρυπάνι που χτυπάμε υπόγεια είναι υπογραφή για το φωτεινό μέλλον της Τουρκίας. Κάτω από αυτή την υπογραφή υπάρχει ο μόχθος και η πίστη των 82 εκατομμυρίων» κατέληξε.

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση σ΄όλα τα επίπεδα: Υπενθυμίζεται ότι στο Αιγαίο οι παρενοχλήσεις των ελληνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση “Παρμενίων” είναι συνεχόμενες.

Στάση αναμονής από την Κύπρο

Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την πορεία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (AOZ), τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής.
 
Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση, ενώ ο τελικός προορισμός του πλοίου-γεωτρύπανου παραμένει ασαφής. «Παρακολουθούμε την κατάσταση, έχουμε γνώση του τί γίνεται. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι να πούμε» ανέφερε η ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα