Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρήκε παρηγοριά στα ‘μόνα πλάσματα’ που δεν την απογοήτευσαν ποτέ

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βρήκε παρηγοριά στα ‘μόνα πλάσματα’ που δεν την απογοήτευσαν ποτέ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ @2021 Philip Toscano / Associated Press

H συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα Ουίνφρι και η επέμβαση του Πρίγκιπα Φίλιππου έριξαν στα τάρταρα τη ψυχολογία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για να βοηθήσει τον εαυτό της, αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει να μην υιοθετήσει άλλα σκυλιά (φοβόταν μην σκοντάψει και πέσει) και απέκτησε δυο κουτάβια της αγαπημένης της ράτσας (corgis).

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε αποφασίσει το 2015 να μην αποκτήσει άλλο σκύλο, γιατί φοβόταν μην σκοντάψει και πέσει, αλλά και τι θα απογίνουν αν πεθάνει. Ήταν 89 χρόνων. Στα 94 την ημέρα που ο σύζυγος της μπήκε στο χειρουργείο προχώρησε στην υιοθέτηση δυο κουταβιών της αγαπημένης της ράτσας, corgi.

Όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν πως ο Φίλιππος πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά ένιωσε ότι χρειαζόταν κάτι για να ‘κρατηθεί’. Εμπιστεύτηκε ό,τι εμπιστευόταν από τότε που θυμόταν τον εαυτό της: τα corgis. Το πρώτο το απέκτησε όταν ήταν 8 και το μοιράστηκε με την αδελφή της. Από τα 18 έως τα 77 είχε, όπου πήγαινε, τους απογόνους του σκύλου που της είχε δωρίσει ο πατέρας της για την ενηλικίωση της. Συνολικά ανέθρεψε περισσότερους από 30 σκύλους. Υπήρχε περίοδος που είχε 13 -εξ ου και το ‘κινούμενο χαλί’ που είχε πει η Lady Diana, αναφερόμενη στην ‘ουρά’ της Βασίλισσας.

Η Sun έδωσε τη χρονική εξέλιξη της σχέσης της επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας με τη συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών που εμφανίστηκε στην Ουαλία το 800 και συνδεόταν με το σουηδικό Βάλχουντ. Στα χαρακτηριστικά ανήκει ότι είναι πάντα χαρούμενο και πιστό, ιδανικό για τη ‘συγκατοίκηση’ με παιδιά.

Η Ελισάβετ με την αδελφή της Μαργαρίτα, το 1936. @2021 AP Photo

✔ To 1933 o πατέρας της Ελισάβετ, Bασιλιάς Γεώργιος ο VI έδωσε στις κόρες του τον Dookie, ένα Pembroke Welsh Corgi.

✔ Το 1944 η Ελισάβετ πήρε ως δώρο για τα 18α γενέθλια της τη Susan. Την αγαπούσε τόσο που την πήρε μαζί της στο μήνα του μέλιτος, μετά το γάμο της με τον Φίλιππο. Στις δημόσιες εμφανίσεις συνήθιζε να καλύπτει το σκυλί με μια κουβέρτα.

✔ Το 1955 η Βασίλισσα έδωσε τα παιδιά της Susan (Whisky και Sherry) στα δικά της παιδιά, τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Πριγκίπισσα Άννα.

✔ Το 1959 η Susan αποδήμησε εις κύριον και η Ελισάβετ σχεδίασε (η ίδια) την ταφόπλακα της. Είχε ήδη αρχίσει την εκτροφή των πιο πιστών φίλων της, που την ακολουθούσαν παντού.

✔ Το 1971 η Τiny γέννησε έξι κουτάβια. Τα κράτησε όλα η Βασίλισσα. Aπό τότε μέχρι σήμερα όλα έδειχναν την ίδια αδιαφορία για το ανεκτίμητο των χαλιών ή των αντικών που μασουλούσαν. Όποιο μέλος του προσωπικού τολμούσε να τα επιπλήξει, γνώριζε την οργή τους -το δάγκωναν. Επίσης, κυνηγούσαν σαν τρελά τα κουνέλια, με την κηδεμόνα τους να τα ενθαρρύνει.

✔ Το 1989 corgi της Βασιλομήτωρος σκότωσε την Chipper της μονάρχου, σε καβγά των σκύλων.

✔ Το 1991 η Ελισάβετ χρειάστηκε τρία ράμματα, για να ‘κλείσει’ η πληγή (στο δεξί χέρι) που προκάλεσε κάποιο από τα οκτώ σκυλάκια (δικά της και της Βασιλομήτωρος) σε τσακωμό που εκείνη προσπάθησε να διαλύσει. Ακολούθως, κλήθηκε στο παλάτι ένας ψυχολόγος σκύλων για να διευθετήσει τη διαμάχη μεταξύ των ‘ομάδων’.

✔ Το 1999 άνθρωπος του προσωπικού του παλατιού συνελήφθη να έχει ρίξει αλκοόλ στο φαγητό των corgis της Βασίλισσας και υποβιβάστηκε.

✔ Τον Ιούλιο του 2003 γεννήθηκαν οι Willow, Holly, Bramble, Laurel, Jasmine, Cedar, Rose και Larch. Τότε αποφάσισε πως θα σταματήσει την εκτροφή “γιατί έκρινε πως δεν είχε νόημα να δημιουργήσει άλλη μια γενιά”. Ήταν 77 χρόνων.

✔ Το 2012 η Willow έκανε πέρασμα από το clip που προβλήθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με πρωταγωνιστή τον τότε James Bond, Daniel Graig.

Fact: Η Ελισάβετ συνήθιζε να ‘σπάει’ τον πάγο των επίσημων δείπνων με επέλαση των corgis της στο χώρο. Εάν τα σκυλιά της συμπαθούσα αυτόν που είχε απέναντι της, τον συμπαθούσε κι εκείνη. Για την ιστορία, είχαν λατρέψει την Μέγκαν Μαρκλ.

✔ Το 2015 η Ελισάβετ ανακοίνωσε πως είχε αποφασίσει να μην αποκτήσει άλλο σκύλο. Φοβόταν τι θα απογίνουν, αν πέθαινε. Άλλοι είπαν πως φοβόταν μην σκοντάψει πάνω τους. “Παρ’ όλα αυτά τα corgis αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά για εκείνη. Μέσα στα χρόνια ήταν κοντά της περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο. Ως πιστά και αξιαγάπητα δεν την απογοήτευσαν ποτέ” είχε επισημάνει η βασιλική βιογράφος, Penny Junor.

Η βασιλική οικογένεια δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη, σε παρουσίαση κέρινων ομοιομάτων, χωρίς τους σκύλους της Ελισάβετ. @2021 Alastair Grant/ AP Photo

Έχουν μπάτλερ, ειδικό διαιτολόγιο, ειδικό δωμάτιο και δικά τους σεντόνια

✔ Το 2016 είχε αποκαλυφθεί πως τα σκυλιά της Ελισάβετ τρώνε από ασημένια και πορσελάνινα πιάτα το φαγητό που τους σερβίρει μπάτλερ στις 17.00 (ακριβώς) κάθε μέρα. Το καθένα έχει το δικό του μενού (φαγητά που μαγειρεύουν οι σεφ του Παλατιού κάθε μέρα), ενώ όλα λαμβάνουν βότανα και θεραπείες ομοιοπαθητικής. Στοιχίζονται σε κύκλο γύρω της και τα ταΐζει ένα προς ένα, με τη σειρά της ηλικίας τους, ενώ κοιμούνται στο δωμάτιο που έχουν στο Buckingham, σε ψάθινα κρεβάτια με σεντόνια που αλλάζουν κάθε μέρα.

✔ Το 2017 υιοθέτησε την 9χρονη Whisper, μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη της και υπό το φόβο της θανάτωσης του ζωντανού -που είχε μείνει χωρίς σπίτι. Η Ελισάβετ είχε δώσει τη Whisper στη γυναίκα που φρόντιζε και εκπαίδευε τα corgis της και είχε πεθάνει δυο χρόνια νωρίτερα. Το 2017 ‘έφυγε’ και ο σύζυγος της.

✔ Toν Απρίλιο του 2018 πέθανε ο Willow, εκπρόσωπος της 14ης γενιάς του πρώτου corgi που είχε η Βασίλισσα. Είχε καρκίνο και η Ελισάβετ αποφάσισε να του γίνει ευθανασία, για να μην υποφέρει άλλο. Ήταν 15 χρόνων. “Ήταν ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που την έδενε με τους γονείς της”, είπε άνθρωπος του περιβάλλοντος της.

✔ Το Νοέμβριο του 2020 πέθανε ο Vulcan (ράτσας dorgi) και έμεινε για παρέα της Βασίλισσας μόνο η Candy. Για να βοηθήσει την επηρεασμένη από την κατάσταση υγείας του Φίλιππου και τη συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα Ουίνφρι, ψυχολογία της προχώρησε στην υιοθεσία δύο κουταβιών της αγαπημένης της ράτσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα