Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις βαλλιστικούς πυραύλους
Πλάνα από την τηλεόραση της Βόρειας Κορέας AP Photo/Lee Jin-man

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), στο πλαίσιο τριών οπλικών δοκιμών, ανακοίνωσε η Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τρεις «βαλλιστικούς πυραύλους άγνωστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση, τη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Κορέας στην κορεατική χερσόνησο και Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στη Σεούλ, λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην πόλη, όταν συμφώνησαν με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ να εντατικοποιηθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και να αναπτυχθούν περισσότεροι αμερικανικοί στρατηγικοί πόροι στη νοτιοκορεατική επικράτεια εάν κριθεί πως απαιτείται.

Το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο διευκρίνισε πως οι τρεις εκτοξεύσεις έγιναν μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο της ώρας από την περιοχή Σουνάν, κοντά στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) και βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο (SLBM), καθώς έχει κλιμακώσει από την αρχή της χρονιάς την προσπάθεια να ενισχύσει το οπλοστάσιό της.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών σε Ουάσινγκτον και Σεούλ θεωρούν ότι ενδέχεται να προχωρήσει επίσης σε δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Ένας από τους τρεις βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ήταν διηπειρωτικός

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) στο πλαίσιο των τριών οπλικών δοκιμών στις οποίες προχώρησε νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Επρόκειτο για τον πρώτο πύραυλο που εκτοξεύθηκε, ο οποίος κάλυψε απόσταση «360 χιλιομέτρων» φθάνοντας σε «μέγιστο υψόμετρο 540 χιλιομέτρων» προτού πέσει στη θάλασσα, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το νοτιοκορεατικό ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα