Η Βρετανία ζητά απ' την ΕΕ να απελάσει τους ρώσους κατασκόπους

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι AP

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να ζητήσει απ' τους ευρωπαίους ηγέτες στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής να σφίξουν κι αυτοί τον κλοιό για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Θέμα απέλασης ρώσων μυστικών πρακτόρων απ' την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να θέσει κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να απομονώσει το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η βρετανίδα πρωθυπουργός προειδοποιεί μάλιστα ότι η δύση αντιμετωπίζει μια μακρόχρονη απειλή απ' τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Μέι πρόκειται να ζητήσει απ' τους ευρωπαίους ηγέτες να εξετάσουν την απάντηση της Βρετανίας στη χρήση νευροτοξικού παράγοντα σε βάρος ρώσου διπλού κατασκόπου και της κόρης του στο Σάλσμπερι και να ενισχύσουν τα δικά τους μέτρα, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

«Ως ευρωπαϊκή δημοκρατία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταθεί δίπλα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτές τις απειλές. Ενωμένοι θα πετύχουμε», φέρεται να είναι ένα απ' τα μηνύματα που θα απευθύνει κατά το δείπνο εργασίας η Μέι, σύμφωνα με τον Guardian.

ADVERTISING

Αυτή την εβδομάδα η Βρετανία απέλασε 23 ρώσους διπλωμάτες κλιμακώνοντας απ' την πλευρά της την αντιπαράθεση για τη δολοφονική επίθεση στον Σεργκέι Σκριπάλ.

Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτές οι απελάσεις έχουν περιορίσει σημαντικά την δύναμη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και κατά τον Guardian είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες, αν εντοπιστούν κι άλλοι πράκτορες.

Πηγή: 

Guardian

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λονδίνο-Βρυξέλλες: 0-1

Η Βρετανία απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες

Βρετανία - Ρωσία: Πολύπλοκη σχέση με παιχνίδια κατασκόπων και κυρώσεις

Στήριξη ΕΕ στο Λονδίνο για την υπόθεση Σκριπάλ – Ξεκινά έρευνα για χημικά από τον OPCW

Ρωσία: Η Βρετανία πίσω από την επίθεση στην κόρη του Σκριπάλ

Το ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί σε ενημέρωση τους ξένους πρεσβευτές για τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

SHARE:

24Media Network