Ύπατη Αρμοστεία: Καταδικάζει τις αστυνομικές βιαιότητες κατά των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία

κίνημα Κίτρινων Γιλέκων
κίνημα Κίτρινων Γιλέκων MULHOUSE - FRANCE - 5 FEBRUARY 2019 - PEOPLE PROTESTING IN THE STREET AGAINST TAXES AND RISING FUEL PRICES AND FOR AND THE RESIGNATION OF E. MACRON, THE PRESIDENT OF THE FRENCH REPUBLIC.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε από την κυβέρνηση της Γαλλίας να διεξαγάγει έρευνα για τις αστυνομικές βιαιότητες κατά των κίτρινων γιλέκων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζήτησε σήμερα, 6 Μαρτίου, από τη Γαλλία να διεξαγάγει «εμπεριστατωμένη έρευνα» για τις αστυνομικές βιαιότητες που έχουν σημειωθεί από τα μέσα Νοεμβρίου στη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

«Ενθαρρύνουμε τη (γαλλική) κυβέρνηση να συνεχίσει τον διάλογο και ζητούμε επειγόντως να διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα όλων των περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί για χρήση υπερβολικής βίας», δήλωσε η Μισέλ Μπατσελέτ σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

ADVERTISING

Η Μπατσελέτ σημείωσε πως τα «κίτρινα γιλέκα» διαδηλώνουν εναντίον αυτού που θεωρούν αποκλεισμό τους από οικονομικά δικαιώματα και από τη συμμετοχή τους στις δημόσιες υποθέσεις». Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως «οι ανισότητες πλήττουν όλες τις χώρες» και πως «ακόμη και στα κράτη που ευημερούν, οι άνθρωποι αισθάνονται πως είναι αποκλεισμένοι από τα οφέλη της ανάπτυξης και πως στερούνται οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».Δεν κατονόμασε πάντως παρά μόνο τη Γαλλία αναφερόμενη στα «κράτη που ευημερούν», όμως κατήγγειλε τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων που σημειώθηκε πρόσφατα στο Σουδάν, τη Ζιμπάμπουε και την Αϊτή.

Οι διαδηλωτές «ζητούν διάλογο με σεβασμό και αληθινές μεταρρυθμίσεις. Εντούτοις σε πολλές περιπτώσεις τους υποδέχονται με υπερβολική χρήση βίας, με αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια, ακόμη και εξωδικαστικές εκτελέσεις», δήλωσε η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ εκφράζοντας τη λύπη της γι' αυτό.


Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επεισόδια

24Media Network