Μάθημα ζωής: Ιάπωνας ο πρώτος τυφλός που έκανε τον διάπλου του Ειρηνικού χωρίς στάση

Μάθημα ζωής: Ιάπωνας ο πρώτος τυφλός που έκανε τον διάπλου του Ειρηνικού χωρίς στάση
Ο τυφλός ιστιοπλόος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του διάπλου του Ειρηνικού χωρίς στάση youtube

Ο 52χρονος είχε επιχειρήσει και το 2013 να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι αλλά τότε μια φάλαινα είχε χτυπήσει το σκάφος του, που βυθίστηκε.

Ιστορία έγραψε το Σάββατο ο Ιάπωνας Μιτσουχίρο Ιβαμότο, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος με πρόβλημα όρασης που διέσχισε χωρίς στάση τον Ειρηνικό ωκεανό.

Ο 52χρονος έκανε 14.000 χιλιόμετρα με τη βοήθεια ενός Αμερικανού πλοηγού, με το 12μετρο σκάφος του να φτάνει στο λιμάνι της Φουκουσίμα το πρωί, ολοκληρώνοντας το δίμηνο ταξίδι του. Είχε αποπλεύσει από την Καλιφόρνια στις 24 Φεβρουαρίου.

Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθειά του να διασχίσει τον Ειρηνικό. Η πρώτη ήταν το 2013 και δεν είχε κυλήσει ομαλά, καθώς το σκάφος του χτυπήθηκε από φάλαινα και βυθίστηκε ενώ ο ίδιος διασώθηκε από το ναυτικό της Ιαπωνίας.

Μιλώντας στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, ο Ιβαμότο είπε ότι η ολοκλήρωση της προσπάθειας την δεύτερη φορά ήταν ένα “όνειρο που έγινε πραγματικότητα”. “Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη”, τόνισε.

Ο 52χρονος, που έχασε την όρασή του όταν ήταν 16 ετών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είχε τη βοήθεια ενός πλοηγού, ο οποίος τον συμβούλευε σχετικά με την κατεύθυνση του ανέμου και τους πιθανούς κινδύνους.

Στην ιστοσελίδα του, πριν το ταξίδι, ο Ιβαμότο είχε γράψει: “Επιχειρούμε αυτό το ταξίδι όχι μόνο για προσωπικούς λόγους αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι όλα είναι δυνατά όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται”.

Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος και ο πλοηγός του έκαναν το ταξίδι για να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και στο πλαίσιο προσπάθειας πρόληψης των ασθενειών που προκαλούν τύφλωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα