Ιαπωνία: Αύξηση της ραδιενέργειας

Ιαπωνία: Αύξηση της ραδιενέργειας

Σημαντική αύξηση παρατηρείται στη στάθμη των ραδιενεργών ουσιών σε μία θαλάσσια περιοχή δεκαπέντε περίπου χιλιομέτρων ανοικτά του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα (Pic)

Τα δείγματα θαλασσινού νερού σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο περιείχαν 1.400 μπεκερέλ καισίου 137 ανά χιλιόγραμμο, σύμφωνα με την εταιρία. Πρόκειται για μία επιβάρυνση κατά 600 φορές μεγαλύτερη από το ανώτερο επίπεδο των 2,3 μπεκερέλ που είχαν μετρηθεί μέχρι σήμερα στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή είχαν επίσης εξεταστεί δείγματα που έδειχναν υψηλά επίπεδα καισίου 134 και ιωδίου 131, σύμφωνα με τους αναλυτές της Tepco. Παρομοίως, δείγματα από άλλη περιοχή σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο δείχνουν επίσης αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας. Τα πρώτα δείγματα που εξετάστηκαν είχαν ληφθεί σε βάθος 20 ως 30 μέτρα, αλλά μόλις τρία χιλιόμετρα από την ακτή.

Ιαπωνία: Αύξηση της ραδιενέργειας
© AFP/GETTY IMAGES

Όπως επισήμανε εκπρόσωπος της Tepco, "δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ακόμα. Θα πραγματοποιήσουμε και άλλους ελέγχους και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός στην Ιαπωνία
SHARE:

24Media Network