Ιαπωνία: Προτροπή στους πολίτες να μείνουν σπίτι μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ιαπωνία: Προτροπή στους πολίτες να μείνουν σπίτι μετά την αύξηση των κρουσμάτων
Κορονοϊός στην Ιαπωνία AP

Οι αρχές της Ιαπωνία προτρέπουν τους πολίτες να κλειστούν και πάλι στα σπίτια τους αφού τα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν.

Η κυβέρνηση του Τόκιο προειδοποίησε τους πολίτες την Τρίτη να μένουν στο σπίτι εκτός κι αν έχουν ένα επείγον καθήκον που να δικαιολογεί τη μετακίνησή τους, καθώς και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση μετά την καταγραφή 34 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, το υψηλότερο ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων από τις αρχές Μαΐου.

Η Ιαπωνία ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πρωτεύουσα στις 25 Μαΐου. H προειδοποίηση των αρχών έγινε λίγες ώρες μετά την έγκριση διαγνωστικού τεστ για κορονοϊό που βασίζεται σε δείγμα σάλιου, καθώς προσφέρει έναν πιο ασφαλή, πιο απλό τρόπο διάγνωσης της λοίμωξης σε σχέση με τα ρινικά επιχρίσματα, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Τα ρινικά επιχρίσματα αποτελούν επί του παρόντος την κύρια διαγνωστική εξέταση για κορονοϊό στην Ιαπωνία, αλλά αυτά μπορεί να εκθέτουν το υγειονομικό προσωπικό σε βήχα και φτέρνισμα την ώρα που λαμβάνει το δείγμα, καθιστώντας υποχρεωτικό για το προσωπικό να φορά πλήρη προστατευτική στολή. Τα νέα τεστ μπορούν να χορηγούνται σε όσους έχουν συμπτώματα για έως και 9 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα