Ιαπωνία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από νέα σφοδρή χιονόπτωση

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από νέα σφοδρή χιονόπτωση

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Ιαπωνία, μετά τη νέα χιονόπτωση. Στους δώδεκα οι νεκροί από την κακοκαιρία μέχρι στιγμής

Σφοδρή χιονόπτωση έπληξε και πάλι το Τόκιο και τις ανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το χιόνι στην πρωτεύουσα έφτασε τα 27 εκατοστά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, όταν το Τόκιο έζησε τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και 45 χρόνια.

Η εταιρεία ANA Holdings, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν 338 πτήσεις εσωτερικού και 12 διεθνή δρομολόγια λόγω του χιονιού.

Στο Καβασάκι, στα δυτικά του Τόκιο, μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια άλλη επειδή δεν μπόρεσε να φρενάρει εξαιτίας του χιονιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 επιβάτες. Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Η χιονόπτωση προκάλεσε επίσης διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Η εταιρεία Tokyo Electric Power Co που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές ανέφερε ότι το Σάββατο 246.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Η βλάβη έχει μερικώς αποκατασταθεί και πλέον μόνο 18.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιαπωνία: 3 νεκροί και 850 τραυματίες εξαιτίας ισχυρής χιονοθύελλας

SHARE:

24Media Network