Αυστηρή προειδοποίηση στη Συρία

Αυστηρή προειδοποίηση στη Συρία

Με μία ιδιαίτερα αυστηρού ύφους ανακοίνωση η Τουρκία καταδίκασε τη συνέχιση της καταστολής στη Συρία. Κατά μία έννοια μάλιστα προειδοποίησε τις συριακές αρχές να μη συνεχίσουν τη σφαγή

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε τη συνέχισι της καταστολής στη Συρία, καλώντας παράλληλα τον Μπασάρ αλ-Ασαντ να θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

"Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη προς τις συριακές αρχές. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Διαφορετικά δεν θα έχουμε πλέον τίποτε να συζητήσουμε", υπογράμμισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης, προειδοποίησε για επιδείνωση των διμερών σχέσεων, που άλλοτε χαρακτηρίζονταν εξαιρετικές από τις δύο χώρες που μοιράζονται μακρά σύνορα.

"Υπήρξαν ορισμένα θετικά βήματα", πρόσθεσε ο Νταβούτογλου, αλλά μετά, "αντί να σταματήσουν οι επιχειρήσεις, αυτές κλιμακώθηκαν".

Ο Νταβούτογλου καταδίκασε και τις συριακές επιχειρήσεις στη Λαττάκεια.

"Καλούμε για άλλη μια φορά τη συριακή κυβέρνηση να θέσει τέρμα αμέσως στις επιχειρήσεις όπου χύνεται αίμα. Οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να δικαιολογηθούν", τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πάντως η Άγκυρα δεν έχει ζητήσει έως σήμερα την παραίτηση του προέδρου αλ-Ασαντ.

SHARE:

24Media Network