Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των Χούθι στην πρωτεύουσα Σανάα

Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των Χούθι στην πρωτεύουσα Σανάα
Στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία AP Photo/Nariman El-Mofty

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι στην πρωτεύουσα Σανάα. Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών.

Αεροσκάφη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 βομβάρδισαν στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, στην υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

«Η επιχείρηση στη Σανάα αποτελεί άμεση αντίδραση μετά την καταστροφή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε απογειωθεί προς τη Τζιζάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Τζιζάν, πόλη στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων των Χούθι.

Πάντα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του σουνιτικού βασιλείου, καταστράφηκαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποθήκες όπλων στο στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε ούτε εάν ούτε πόσες απώλειες υπήρξαν.

Από τα τέλη του Νοεμβρίου, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της στην υεμενίτικη πρωτεύουσα, όπου λέει πως πλήττει «θεμιτούς» στρατιωτικούς στόχους.

Το ΠΝ των ΗΠΑ κατάσχεσε φορτίο όπλων που μετέφερε πλοίο

Ο πέμπτος στόλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι δύο σκάφη του κατέσχεσαν φορτίο όπλων το οποίο μετέφερε παράνομα αλιευτικό χωρίς σημαία, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν στο βόρειο τμήμα της Αραβικής Θάλασσας (Ινδικός Ωκεανός).

Το σκάφος μετέφερε περίπου 1.400 τουφέκια εφόδου AK-47 και 226.600 σφαίρες, διευκρίνισε το αμερικανικό ΠΝ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Το πλοίο χωρίς σημαία εκτιμήθηκε πως προερχόταν από το Ιράν και διερχόταν διεθνή ύδατα κατά μήκος διαδρομής που ιστορικά χρησιμοποιείται για την παράνομη μεταφορά όπλων στους Χούθι στην Υεμένη», πρόσθεσε.

Η άμεση ή έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά όπλων στο κίνημα των σιιτών ανταρτών της Υεμένης παραβιάζει τόσο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος του σκάφους, που είπαν πως είναι Υεμενίτες, θα παραδοθούν στις αρχές της Υεμένης, σύμφωνα με τον πέμπτο στόλο, ο οποίος ενημέρωσε πως βύθισε το αλιευτικό αφού απομακρύνθηκαν από αυτό το πλήρωμά του και το παράνομο φορτίο του.

Το πυραυλοφόρο καταδρομικό USS Monterey (CG 61) κατέσχεσε δεκάδες αντιαρματικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής, χιλιάδες τουφέκια Τύπου 56, κινεζικής κατασκευής, εκατοντάδες πολυβόλα PKM, τουφέκια κατάλληλα για ελεύθερους σκοπευτές και εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων από πλοίο χωρίς σημαία που διερχόταν από το βόρειο τμήμα της Αραβικής Θάλασσας τον Μάιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα