Ιεροσόλυμα: Εισβολή εποίκων σε ιδιοκτησία του Πατριαρχείου

Ιεροσόλυμα: Εισβολή εποίκων σε ιδιοκτησία του Πατριαρχείου
istockphoto

Aνησυχία για την παράνομη εισβολή μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Cohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το βράδυ της 26ης Μαρτίου 2022, ομάδα εβραίων εξτρεμιστών μαζί με μέλη της οργάνωσης Ateret Cohanim, εισέβαλαν στο Ξενοδοχείο  Little Petra, ένα μέρος όπου διαχρονικά διαμένουν και προσεύχονται Χριστιανοί προσκυνητές- όπως και σε ένα τοπικό κατάστημα αλλαγής συναλλάγματος που ανήκουν στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και ενοικιαζόταν από τον Ιεροσολυμήτη Χασάν Σαίντ, στο όριο της παλιάς πόλης.

«Η πράξη αυτή καταπάτησης έγινε παράνομα και αποτελεί προσβολή για τις τοπικές επιχειρήσεις και περιουσίες στην Χριστιανική Γειτονιά της Ιερουσαλήμ», αναφέρει σε σχετική επιστολή του Πατριαρχείου που δημοσιεύει το neariti.gr. To Πατριαρχείο  προειδοποιεί πως με το Πάσχα και το Ραμαζάνι να ακολουθούν, πιθανώς να πυροδοτηθούν τοπικές έχθρες ανάλογες με εκείνες που καταγράφηκαν το τελευταίο έτος στην περιοχή Sheikh Jarrah.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο, η αστυνομία της Ιερουσαλήμ δεν θέλει να εμπλακεί στο θέμα.

«Όσοι προέβησαν στις πράξεις αυτές δεν είχαν χαρτί έξωσης και έτσι πήραν τον νόμο στα χέρια τους διαπράττοντας μια πράξη εγκληματική. Υπάρχουν αναφορές ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν συνειδητά υπερασπιστεί την εξτρεμιστική ομάδα ή έκλεισαν τα μάτια στις παράνομες πράξεις της που έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Little Petra», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο.

Ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης εισβολής μελών της εποικιστικής οργάνωσης Ateret Kohanim στο ξενοδοχείο Little Petra στην είσοδο του Χριστιανικού τομέα της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εξίσου, εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη αυτή.

   Επίσης, σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί πως επί του ζητήματος αυτού υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιαΐρ Λαπίντ (Yair Lapid), από τον οποίο ζήτησε όπως το θέμα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα