Ινδία: Ανοίγει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε 600 εκατ. ενηλίκους  

Ινδία: Ανοίγει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε 600 εκατ. ενηλίκους  
Νέο Δελχί. AP

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ινδία με πάνω απο 400.000 μολύνσεις σε 24 ώρες. Ξεκινά η εμβολιαστική εκστρατεία.

Η Ινδία ανοίγει την εμβολιαστική της εκστρατεία σε περίπου 600 εκατ. ενηλίκους παρά την έλλειψη εμβολίων και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με νέο ρέκορ άνω των 400.000 μολύνσεων Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.

Στην πρώτη γραμμή της πανδημίας μαζί με τη Βραζιλία, η Ινδία κατέγραψε 401.993 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες –νέο παγκόσμιο ρεκόρ– σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, η Ινδία, που έχει 1,3 δισεκ. κατοίκους, έχει καταγράψει περίπου 7 εκατ. νέες μολύνσεις.

Οι ασθενείς με Covid-19 που υπέκυψαν έφθασαν τους 3.523 το προηγούμενο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω της πανδημίας να φθάνει στους 211.853. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Πριν ακόμα και από την έναρξή του, το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού της Ινδίας συναντά δυσκολίες.

Αρκετές πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Μαχαράστρα και το Νέο Δελχί – από τις πλέον πληγείσες περιοχές – προειδοποιούν πως υπάρχουν ελλείψεις εμβολίων καθώς και ότι η διεύρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος απειλείται από διαμάχες μεταξύ διοικητικών υπηρεσιών, σύγχυση για τις τιμές και τεχνικά προβλήματα στην ψηφιακή πλατφόρμα εμβολιασμού της κυβέρνησης.

Έως τώρα, έχουν χορηγηθεί 150 εκατ. εμβόλια σε περίπου το 11,5% του πληθυσμού. Μόλις 25 εκατ. κάτοικοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Οι ουρές αναμονής είναι πραγματικές τεράστιες», δήλωσε ο Τζαγιάντι Βάσαντ σε εμβολιαστικό κέντρο στη Μουμπάι.

Η διεθνής ιατρική βοήθεια που ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν πάνω από 40 χώρες άρχισε να φθάνει αυτή την εβδομάδα στην Ινδία, όπου τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν οξείες ελλείψεις κλινών, οξυγόνου και φαρμάκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα